carmen spania
Moderator
 Din: CASTELLON - SPANIA
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 515
|
|
Paella traditionala (cu fructe de mare)- Spania
Ingrediente: 150 gr calamar, 150 gr sepie, 8 creveti (mari), 4 languste, 12 midii proaspete, 2-3 stridii proaspete, o lingurita boia dulce sau iute, ulei de masline, 8 linguri rosii tocate (mixate), sofran, 500 gr orez, 2-3 catei de usturoi, 1-1,5 l supa de peste.
Mod de preparare Supa de peste este ideal sa fie facuta in casa din cap si coada de peste fierte cu o ceapa, o foaie de dafin, sare si o rosie. Sepiile si calamarul se curata si se taie in cubulete. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie mai adanca si se prajesc crevetii si langustele timp de un minut dupa care se scot si se pastreaza. Se pun apoi la prajit sepiile si calamarul si cand incep sa se aureasca un pic se adauga rosiile tocate si doi catei de usturoi taiati foarte fin. Se lasa pana incepe sa capete o tonalitate mai inchisa. Se adauga apoi si boia de ardei, se amesteca totul si se adauga orezul.
Se amesteca bine timp de un minut (pana devine orezul transparent) si se toarna supa de peste calda si un catel de usturoi maruntit.
Se lasa la foc potrivit-iute. Dupa 10 minute se adauga si crevetii si langustele pastrate, midiile si stridiile si se mai lasa inca 5 minute.
Mod de servire Cand este gata se da la o parte de pe foc si se lasa sa se "odihneasca" orezul in tigaie circa doua minute (pana se absoarbe aproape tot sosul in orez) si apoi se serveste.
15.1KB
_______________________________________ "Scopul educatiei este acela de a inlocui o minte goala cu una deschisa." - Malcom S. Forbes
|
|