Piticii
Forumul romanilor din DK si de pretutindeni! BINE ATI VENIT!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Piticii | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PITICII

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Alexandra21 pe Simpatie.ro
Femeie
22 ani
Calarasi
cauta Barbat
23 - 52 ani
Piticii / Plante de apartament, plante de grădină / Ce flori plantati ca primavara sa iasa? Moderat de georgeta, ioana
Autor
Mesaj Pagini: 1
Beatrice
Administrator Piticii

Din: Copenhaga - DK
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 2769
Eu aici pe balcon am niste albastrele si niste ghiocei. Si culmea ca ies in fiecare an... Cred ca de plantat sunt deja niste bulbi care astia to se inmultesc, ca altfel cum?


As fi vrut sa-mi plantez niste albastrele din alea la tufe ca sa fie tot balconul plin, dar sa vedem...


_______________________________________
- hobby bijuterii - forum bijuterii - forum sanatate - forum pentru mamici

pus acum 19 ani
   
irinascumpik
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 358
Le poti avea cu usurinta in gradina sau balconul tau.

         Cum se ingrijesc:

Pentru a avea flori de primavara, cumpara bulbi. E important sa alegi bulbi sanatosi si intregi, pe care ii plantezi imediat sau ii depozitezi intr-un loc uscat si racoros (8-12sC), in ladite sau pungi de hartie.
Plantarea se face toamna, incepand din 15 septembrie, pentru ca radacinile sa se dezvolte inainte de racirea solului. Bulbii plantati prea tarziu nu au timp sa prinda radacini, iar inflorirea va avea loc mai tarziu. Acest lucru e valabil mai ales la narcise: primavara urmatoare, radacinile trebuie sa se dezvolte primele, iar dupa aceea - partile aeriene.

 

Bulbii mai mici se planteaza grupat, la o adancime mai mica decat cei mari. (Poti obtine un efect placut daca plantezi bulbii in grupe de cate zece sau mai multi.) Ca regula generala, plantarea se face la o adancime echivalenta cu triplul inaltimii bulbului.
Aceste plante se adapteaza la diverse tipuri de sol, dar nu suporta pamantul moale, argilos si apa stagnanta. Un drenaj bun este esential. Ca atare, imbunatateste solul pe o adancime de 30-35 cm adaugand nisip grosier.
Dupa ce s-a terminat inflorirea, taie tijele florale. In acest fel, bulbii isi vor putea reface rezervele nutritive, iar anul viitor florile vor fi mai numeroase.
Lasa frunzele sa se ofileasca si taie-le numai dupa ce s-au uscat.
Toate florile de primavara pot fi lasate mai multi ani in acelasi loc sau, dimpotriva, bulbii pot fi scosi in fiecare an si depozitati pana toamna.
  Zambile

Culorile variaza in nuante de la alb, pana la albastru-violaceu.
Plantare : bulbii mari se planteaza la 12-15 cm distanta si la 12 cm adancime, iar cei mici la 7-10 cm, respectiv 7 cm. Ei pot ramane in pamant dupa inflorire, insa anul viitor vor face flori mai mici si mai putine. Bulbii se scot din pamant cand frunzele sunt uscate si se conserva intr-o atmosfera uscata pana la replantare.

Narcise

Cresc la fel de bine in locuri insorite sau mai umbrite. Pot sta mai multi ani in acelasi loc. Se acomodeaza cu toate tipurile de sol si nu cer o ingrijire speciala.
Plantare: Specii cu flori mici: bulbii sa fie la 5 cm distanta unul de altul si la 7 cm adancime. Specii cu flori mari: 15 cm distanta si 12 cm adancime.
Daca primavara e secetoasa, trebuie udate o data pe saptamana; altfel, inflorirea va fi saraca.
Cand narcisele infloresc mai putin, tufa trebuie reintinerita. Acest lucru se face prin divizare: se dezgroapa bulbii in iulie-august, se separa si se conserva in camere racoroase, plantandu-se in locurile dorite in luna septembrie.

  Sofran

Culorile vii, nuantele de galben, violet, albastru si alb il fac foarte apreciat. Se remarca prin tufele bogate si numarul mare de flori.
Plantare : Lasa-l in acelasi loc, caci el se va inmulti rapid, formand mici colonii. Planteaza bulbii la 5 cm distanta si la 5-7 cm adancime. Ei vor reinflori an de an daca ai grija sa nu tunzi frunzele dupa inflorire.


Ghiocei

Cea mai cultivata specie este Galanthus nivalis, a carei inaltime nu depaseste 15 cm. Florile sunt parfumate si au marginile verzi. Fiindca le priesc si locurile insorite, dar si semiumbra, ghioceii pot decora peluzele sau pot fi grupati la baza arborilor cu frunze cazatoare.
Plantare : Bulbii se planteaza la o distanta de 4 cm unul de altul si la o adancime de 6 cm. Daca vrei sa muti o parte dintre ei in alt colt al gradinii, desparte grupurile compacte imediat dupa inflorire si planteaza-i separat.
  Viorele

Desi suporta orice tip de sol, prefera terenurile nisipo-humoase, din semiumbra.
Plantare : Dupa inflorire, cind frunzele s-au uscat, bulbii se scot din pamant si se replanteaza toamna, la o distanta de 8-10 cm unul de altul si la 7-10 cm adancime. Daca ii lasi in acelasi loc mai mult timp, obtii tufe bogate in frunze si flori

pus acum 19 ani
   
Gulu22
in devenire PITIC

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 1
Cred ca la mine a murit fiindca e prea cald si uscat. Procesul de degradare a inceput prin octombrie si a continuat pana saptamana trecuta cand i s-a uscat ultima frunzulita. Chiar ma gandeam sa arunc ghiveciul cu tuberculi, dar cred ca pana la urma am sa-l pastrez si la vara replantez tuberculii.

_______________________________________

http://www.test-king.com/onlinecourses/NCLEX-PN.htm       
http://www.test-king.com/

pus acum 9 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la