Piticii
Forumul romanilor din DK si de pretutindeni! BINE ATI VENIT!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Piticii | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PITICII

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
LaraTaner din Prahova
Femeie
19 ani
Prahova
cauta Barbat
24 - 52 ani
Piticii / Bucătărie romanească si internaţională! / Retete japoneze Moderat de dana210773, daniela
Autor
Mesaj Pagini: 1
daniela
Moderator

Din: Kawagoe
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 19
SALATA DE LEGUME

ingrediente:
oua-3 buc, ciuperci -1cutie, spanac-citeva fire (depinde cit doriti sa face-ti) shoyu(sos din soia) otet-1lingurita, ulei-1lingurita.
mod de preperare:
se fierbe spanacu  dar separat  ciupercile, apoi se pun intr-o sita la scurs, se face o omleta si se pune pe un servetel de bucatarie sa absoarba uleiul, dupa ce sau scurs, spanacu se taie in bucati marisoare apoi se adauga si ciupercile se pun intr-un bol  in care se adauga pe rind: otetul, shoyu si uleiul apoi se  ruleaza omleta si se taie feliute si se adauga in bol peste copozitie si se amesteca putin.

POFTA BUNA!

SFAT: pute-ti face si cu spanac congelat.


_______________________________________
Dani

pus acum 18 ani
   
daniela
Moderator

Din: Kawagoe
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 19
CHEAHAN

ingrediente:
legume mixte (morcov, porumb, mazare), margarina sau unt-1 lingura, putin piper, vegeta, orez (care se fierbe in punga).
mod de preparare:
intr-o cratita se pune untul si legumele se calesc pina devin putin auri, SEPARAT-se fierbe orezul si se lasa sa se scurga foarte bine de apa, apoi se adauga peste legume si se pune vegeta (la inceput pune-ti putin si daca nu e sarata sau nu are gustul de vegeta mai pune-ti putin) apoi piperu (optiune) si se amesteca intr-una (1 minut) ca sa nu se lipeasca.

POFTA BUNA!


_______________________________________
Dani

pus acum 18 ani
   
daniela
Moderator

Din: Kawagoe
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 19
SFAT:pute-ti folosi si legume mixte congelate pt ca  este mai bun si gustos,si ebi(creveti) pute-ti adauga odata cu legumele

_______________________________________
Dani

pus acum 18 ani
   
Beatrice
Administrator Piticii

Din: Copenhaga - DK
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 2769
Daniela, zi inlocuitori pentru sosuri: spre exemplu la shoyu (soia) ce putem pune?

_______________________________________
- hobby bijuterii - forum bijuterii - forum sanatate - forum pentru mamici

pus acum 18 ani
   
daniela
Moderator

Din: Kawagoe
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 19
da beatrice am scris in paranteza cu ce pute-ti inlocui shoyu (sos din soia)

_______________________________________
Dani

pus acum 18 ani
   
daniela
Moderator

Din: Kawagoe
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 19
MANCARE DE CIUPERCI CU CARNE DE VACA

ingrediente
ciuperci-1cutie,carne vaca-300g,spanac-4-5 fire,ulei-1lingurita,shoyu(sos din soia)-1 lingura,alcol(vin alb dulce),faina-1lingurita,zahar-1lingurita,otet-1lingurita,apa-3linguri

mod de preparare
carnea cu alcolul(vin alb dulce) si shoyu(sos din soia)se pun intr-un castron de plastic si se amesteca putin ,apoi se adauga fainase mai amesteca putin ca sa se incorporeze in compozitie.
SEPARAT:
se pune 2 linguri de alcol(vin alb dulce),shoyu(sos din soia) apa,zaharul si otetu si se amesteca putin.se pune in cratita 3linguri de ulei,apoi ciupercile si dupa ce sau calit un pic se adauga compozitia  care sa facut separat,apoi se adauga repede spanacu(nefiert) si carnea cind sau fiert se face un rintas din faina si apa si se adauga peste compozitie.

BAFTA!

SFAT:daca carnea de vaca se fierbe greu stunci o fierbeti separat.


_______________________________________
Dani

pus acum 18 ani
   
Beatrice
Administrator Piticii

Din: Copenhaga - DK
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 2769
Pai nu intelegeam esenta cuvantului. Am crezut ca asa se numeste nu ca e defapt shoyu asta, sos de soia! Si altceva nu mai merge?

_______________________________________
- hobby bijuterii - forum bijuterii - forum sanatate - forum pentru mamici

pus acum 18 ani
   
daniela
Moderator

Din: Kawagoe
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 19
niku geaga (mincare de cartofi)

ingrediente:
cartofi-600g,carne porc-200g,praz-2 buc,zahar-2 linguri,apa fierbinte-1cana jumate(cana obisnuita) alcol(vin alb dulce),shoyu(sos din soia) ulei-2 linguri,si putin piper dupa gust.

mod de preparare
intr-un castron de plastic se pune carnea cu alcolul(vin alb dulce) si shoyu(sos din soia) si se amesteca putin,cartofi curatati de coaja se vor taia feliute sau cuburi (optiune) si se lasa in apa rece 1-2 ore.intr-o cratita se adauga carnea apoi se adauga uleiu si prazu dupa ce sau calit putin se adauga repede cartofi si 2 linguri de shoyu(sos din soia),,zaharul si putin piper,apoi se adauga repede apa fierbinte,si se amesteca din cind in cind.

SFAT:in cazul in care cartofi nu sau fiert si a scazut apa se mai adauga apa fierbinte.


_______________________________________
Dani

pus acum 18 ani
   
daniela
Moderator

Din: Kawagoe
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 19
nu beatris din pacate numai asta e inlocuitor (sos din soia)  se gaseste in hipermarchete, in romania se gaseste acest sos

_______________________________________
Dani

pus acum 18 ani
   
puiut
Moderator

Din: Montreal
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 190
Daniela, esti o bonboana daca ne dezvalui cateva retete de sushi. Eu ma dau in vand dupa acest fel de mancare. Pacat ca in sarcina nu am voie. Trebuie sa ma multumesc doar cu rulouri vegetariene. Sunt asemanatoare dar...tot sushi sunt mai bune.

_______________________________________
LUCA

pus acum 18 ani
   
daniela
Moderator

Din: Kawagoe
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 19
salut puiut scump
depinde ce fel de sushi vrei? sint cu peste crud care numeste (maguro) in traducere macrou care are carnea foarte rosie,se mai face din somon iar e super bun,cu castraveti si oua care e foarte gustos.sper ca nu ti-am facut pofta.cu cea mai mare placere iti dau reteta asta,dar trebuie sa ma mai uit in caretea de bucate si am sa-ti scriu data viitoare.


_______________________________________
Dani

pus acum 18 ani
   
puiut
Moderator

Din: Montreal
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 190
Merci fain!
Cele cu somon si cele cu icre imi plac cel mai mult. Abia astept sa am liber la ele. Cel mai tare ma incanta combinatia intre sushi, sosul ala cu gust de hrean (e iute de-ti ia gura foc), sosul de soya si radacina aia care aici se numeste gingimbre.


_______________________________________
LUCA

pus acum 18 ani
   
Beatrice
Administrator Piticii

Din: Copenhaga - DK
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 2769
Auzi dar eu mancam icre cat timp am fost insarcinata, preparate de mama...

_______________________________________
- hobby bijuterii - forum bijuterii - forum sanatate - forum pentru mamici

pus acum 18 ani
   
dana210773
Moderator

Din: Bramming, DK
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 1105
Si mie imi place f mult sushi...Am cautat aici alge din acelea , dar nu am gasit ...Daca stie careva unde le pot gasi in Dk, ramin recunoscatoare !

_______________________________________
"Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc. Daca ai
creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza!" FOTO

pus acum 18 ani
   
dana210773
Moderator

Din: Bramming, DK
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 1105
SUSHI SI OREZUL DE SUSHI

Intai de toate, orezul trebuie sa fie din cel cu bob mai grasut.
Orezul se fierbe folosind volume egale orez/apa, dupa cum urmeaza:
2 cesti (180 ml) orez... 2 cesti apa (ies cam 4 cesti de orez fiert)
Se pune la rice-cooker ori se fierbe in oala, pe aragaz, dupa urmatorul algoritm:
- se acopera oala cu un capac greu; se lasa la foc mediu pana incepe sa fiarba
- se da la foc mare 1 minut
- se da la foc mic 4-5 minute
- se da la foc ff mic 10 minute
- se ia de pe foc si se lasa la "odihna" inca 10 minute, fara a ridica capacul
Se amesteca intr-un bol mic otet (de orez, de preferinta), zahar si sare, in urmatoarea proportie:
5 cesti orez fiert...3+1/2 linguri otet...1 lingura zahar...1+1/2 lingurite sare
Se pune orezul fiert (fierbinte) intr-u caston, se adauga "sosul" de otet, zahar, sare si se amesteca cu o spatula de lemn, fara a strivi boabele (se fac miscari "de taiere"; daca e prea apos, i se face domnului orez vant cu evantaiul, pentru a se evapora excesul de lichid. Pana la folosire, orezul de sushi astfel preparat se lasa in castron, acoperit cu un prosop umed.
INGREDIENTE PT. SUSHI- peste: somon crud (felioare); ton crud (asemenea); somon afumat
- conserve de peste: ton, macrou
- fructe de mare: arici de mare(crud, scos din carapace); icre de somon; picioare de crab (fiert; scos din carapace); creveti (cruzi sau fierti, scosi din carapace); caracatita (cruda sau fiarta, felioare); sepie (cruda, felioare)
- carne : pui (preparat "teriyaki", porc (ham)
- legume: castraveti; avocado; porumb (boabe, din conserva)
• facultativ: ceapa (felii subtiri), maioneza, lamaie (felii), nori (un fel de hartie din alge)
• bligatoriu (desi pot lipsi la unele retete): sos de soia (shoyu); pasta de wasabi (horse radish paste, de culoare verde si cu gust asemanator hreanului); felioare de ghimbir (ginger) marinat (in otet si zahar, cred)
-se insoteste de: ceai verde (matcha e cel mai bun, dar la urma oricare) sau bere!
COMBINATII:
1. Somon afumat (orez de sushi, somon afumat, ceapa, maioneza; ingredientele "obligatorii" pot lipsi)
- se tapeteaza un castron putin adanc cu felii de somon afumat
- se pune in castronul tapetat orez de sushi; se preseaza
- se rastoarna castronul pe un platou
- se "orneaza" cu maioneza si se presara cu felii de ceapa, ori se pun doar felioare de lamaie
- se taie ca un tort si se haleste cu mana sau cu betisoarele (exersati!)

2. Somon, ton, fructe de mare (peste crud, felii, ingredientele "obligatorii"
- se iaU, cu mana uda, din castron, cantitati mici de orez si se formeaza gramajoare aidoma mititeilor romanesti
- se ung "mititeii" cu un strop (cat un bob de mazare) de pasta de wasabi
- se aseaza pe fiecare "mititel" o felie de peste ori un crevete ori o felie de caracatita etc
- se aseaza "mititeii" frumos pe un platou
- cand se mananca, fiecare inmoaie "mititelul" ales in sos de soia (care e picurat intr-o farfuriuta in fata fiecarui mesean); dupa fiecare imbucatura se ciuguleste o felioara de ghimbir marinat, care "spala" papilele in vederea degustarii imbucaturii urmatoare


_______________________________________
"Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc. Daca ai
creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza!" FOTO

pus acum 18 ani
   
dana210773
Moderator

Din: Bramming, DK
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 1105
Sushi Matsu


Ingrediente:
ton;
somon si peste seabass;
orez;
sos de soia



Mod de preparare:
Se fac rulouri din orezul fiert si pestele crud.


_______________________________________
"Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc. Daca ai
creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza!" FOTO

pus acum 18 ani
   
dana210773
Moderator

Din: Bramming, DK
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 1105
Prezentare sushi la un restaurant din Bucuresti...

retete japoneze prezentare sushi restaurant din

15.5KB


_______________________________________
"Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc. Daca ai
creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza!" FOTO

pus acum 18 ani
   
Beatrice
Administrator Piticii

Din: Copenhaga - DK
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 2769
Mai Dana, dar de unde le stii tu pe-astea bre?

_______________________________________
- hobby bijuterii - forum bijuterii - forum sanatate - forum pentru mamici

pus acum 18 ani
   
Beatrice
Administrator Piticii

Din: Copenhaga - DK
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 2769

daniela a scris:

vam trimes un platou de sushi=D.dana mai uimit super reteta bravo. si mersi ca ai intrat in bucataria japoneza,daca mai ai retete noi te rog sa ne mai spui.pupici. dana cauta daca ai in DK un magazit japonez sau la un hipermarchet unde au si din alte tari mincare etc,cred ca vei gasi.




Daniela, am modificat poza, ca era prea mare si asa cum scrie in regulament, daca nu te descurci o trimiti pe mail unuia dintre moderatori sau mie si o pui mica...

retete japoneze daniela scris:vam trimes platou mai uimit super reteta bravo. mersi intrat bucataria

13.6KB


_______________________________________
- hobby bijuterii - forum bijuterii - forum sanatate - forum pentru mamici

pus acum 18 ani
   
Beatrice
Administrator Piticii

Din: Copenhaga - DK
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 2769

daniela a scris:

aceasta poza e in orasu Kioto e un pavilion din aur care este cel mai vechi din japonia.beatrice sper ca nu te superi ca am pus 2 poze asa de mari ,nu stiu sa le fac mai mici.



poza modificata din nou!

retete japoneze daniela poza orasu kioto pavilion din aur care este cel mai vechi din sper superi Administrator Piticii

12.1KB


_______________________________________
- hobby bijuterii - forum bijuterii - forum sanatate - forum pentru mamici

pus acum 18 ani
   
dana210773
Moderator

Din: Bramming, DK
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 1105
Pai.....nu stiu prea multe.....
      Imi plac foarte mult si am vrut sa fac si eu ! Am si carti de bucate , cu specific japonez, italian , frantuzesc etc....Dar merge si cu internetul.....


_______________________________________
"Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc. Daca ai
creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza!" FOTO

pus acum 18 ani
   
Beatrice
Administrator Piticii

Din: Copenhaga - DK
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 2769
daniela, poate mai ai timp si ne mai pui si noua retete!

_______________________________________
- hobby bijuterii - forum bijuterii - forum sanatate - forum pentru mamici

pus acum 18 ani
   
hanako
in devenire PITIC

Din: japonia(nagoya)
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 4
buna fetelor..ma primiti si pe mine in grupul vostru?
astazi este prima data cand intru aici...hihi voi mai reveni o zi buna

retete japoneze buna primiti mine grupul vostru? astazi este prima data cand intru voi mai reveni

34.6KB


_______________________________________
mami irina si zanuta. EMILY CHAN

pus acum 17 ani
   
hanako
in devenire PITIC

Din: japonia(nagoya)
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 4
vad ka pe aici nu sa mai postat de mult timp abea acum vazusi

_______________________________________
mami irina si zanuta. EMILY CHAN

pus acum 17 ani
   
Beatrice
Administrator Piticii

Din: Copenhaga - DK
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 2769
Pai la bucatarie nu am mai intrat.. Lumea se pregateste de Pasti si fetele is plecate..

Intra la cafea, aici:

... ca mai stam de vorba!


_______________________________________
- hobby bijuterii - forum bijuterii - forum sanatate - forum pentru mamici

pus acum 17 ani
   
Nana
in devenire PITIC

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2
e cineva din Iasi? sau macar il cunoaste cat de cat? as vrea dak se poate sa imi recomandati si mie cateva restaurante cu specific japonez din Iasi. Va multumesc mult

retete japoneze cineva din iasi? sau macar cunoaste cat cat? vrea dak poate imi mie cateva specific

40.6KB


pus acum 17 ani
   
Beatrice
Administrator Piticii

Din: Copenhaga - DK
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 2769
Nana, sa inteleg ca esti din Iasi?

uite aici in Cluj unul:


si:
Casa Bolta Rece - Iasi nu am gasit telefon, dar poate daca ai pagini aurii sa gasesti un nr, de telefon!


_______________________________________
- hobby bijuterii - forum bijuterii - forum sanatate - forum pentru mamici

pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la