Piticii
Forumul romanilor din DK si de pretutindeni! BINE ATI VENIT!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Piticii | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PITICII

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
NicoletaTana
Femeie
19 ani
Bucuresti
cauta Barbat
30 - 43 ani
Piticii / Bucătărie romanească si internaţională! / Placinta cu spanac si telemea Moderat de dana210773, daniela
Autor
Mesaj Pagini: 1
Beatrice
Administrator Piticii

Din: Copenhaga - DK
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 2769
Pentru foi ai nevoie de: 400 g făină, 1 ou, 100 ml ulei, 1/2 linguriţă drojdie, sare, 100 ml apă caldă.

Pentru umplutură ai nevoie de: 500 g spanac, 250 g telemea (de vacă, de oaie, după gust), 1 ceapă, 1 ou, 1/2 legătură mărar, 1/2 legătură pătrunjel, piper, sare, ulei.

Cum procedezi pentru foi: Dizolvi drojdia într-o ceaşcă de apă şi 1 lingură de făină şi după ce a crescut maiaua, o adaugi peste făină. ÃŽncepi să frămânţi aluatul adăugând treptat uleiul şi apa călduţă, pui şi un praf de sare, oul şi când se dezlipeşte de mâini îl laşi deoparte şi pregăteşti umplutura: speli spanacul, îl opăreşti pentru 5 minute, apoi îl scurgi, îl tai mărunt şi-l căleşti puţin în ulei, după care-l dai deoparte. Dai telemeaua pe răzătoare, o adaugi peste spanac, pui şi oul, ceapa tocată, verdeaţa tăiată fin, sare şi piper după gust şi omogenizezi compoziţia. ÃŽmparţi aluatul în două, întinzi o foaie pe care o aşezi în tava de aragaz unsă cu ulei. Pui compoziţia de spanac cu brânză, întinzi a doua foaie de aluat, o înţepi cu furculiţa şi coci plăcinta la foc potrivit timp de 40 de minute. Când e gata o laşi să se răcească în tavă, apoi o tai bucăţi şi o aduci la masă cu o bere alături.

placinta spanac telemea pentru foi nevoie de: 400 ou, 100 ulei, 1/2 drojdie, sare, 100 apă Administrator Piticii

16.3KB


_______________________________________
- hobby bijuterii - forum bijuterii - forum sanatate - forum pentru mamici

pus acum 19 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la