Piticii
Forumul romanilor din DK si de pretutindeni! BINE ATI VENIT!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Piticii | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PITICII

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Popa Bianca
Femeie
24 ani
Valcea
cauta Barbat
25 - 63 ani
Piticii / Plante de apartament, plante de grădină / Dieffenbachia Moderat de georgeta, ioana
Autor
Mesaj Pagini: 1
Beatrice
Administrator Piticii

Din: Copenhaga - DK
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 2769
Dieffenbachia


Dieffenbachia este o planta iubitoare de apa, mai ales de umiditate atmosferica. Udatul controlat inseamna ca i se da apa atat cat ii trebuie, adica intre 2 udari se lasa pamantul sa se usuce usor la suprafata. Nu se mentine solul permanent umed in exces. Vara se uda mai des (uneori si de 2 ori pe zi, daca vasul e mic si e foarte cald si lumina multa in incapere). Iarna, udatul se face mai rar. Pentru a nu se usca varfurile frunzelor, acestea trebuie pulverizate cu apa (la 1-7 zile o data, in functie de caldura din incapere).

Lumina trebuie sa fie suficienta (altfel planta se intoarce spre sursa de lumina). In zilele cu soare foarte puternic se umbreste.

Solul folosit este un amestec de pamant de frunze, mranita, nisip, turba, pamant de gradina (amestec universal; se poate gasi la florarie), permeabil si hranitor. Daca solul e bun nu are neaparat nevoie de ingrasaminte.

De cand am mutat-o intr-un ghiveci prea mare, Dieffenbachia creste greu. Sa-i schimb iar ghiveciul?
Am o Dieffenbachia pe care, neinspirata, am mutat-o in primavara asta intr-un ghiveci prea mare, iar acum vad ca creste greu, cu frunze mici, ea avand in mod normal frunzele foarte mari. Pot acum sa-i schimb ghiveciul cu unul mai mic sau o deranjez?
Perioada de transplantare si taieri cea mai buna e primavara, dar, la nevoie, aceste operatii se pot face oricand.

Este posibil ca radacinile plantei si baza tulpinii sa fi putrezit din cauza excesului de apa, in stransa legatura cu volumul prea mare de sol oferit, sa nu ii fi placut pamantul pe care i l-ai oferit sau sa nu aiba suficienta lumina.

De asemenea, mai e posibil ca planta sa aiba un daunator (de exemplu, paianjen rosu, care e foarte mic, incat nu se vede cu ochiul liber si care se dezvolta bine daca aerul e foarte cald si uscat). Atacul de paianjen se manifesta prin ingalbenirea si rularea frunzelor adulte, micsorarea sau caderea frunzelor, aparitia unor panze fine spre varful ramurilor, aspectul usor prafos al frunzelor. Se combate cu acaricide - de exemplu, NEORON.

Cum salvezi planta
Scoate planta din pamant, verifica radacinile si baza tulpinii si indeparteaza portiunile putrezite. Pudreaza ranile cu carbune medicinal pisat. Daca radacinile sunt intacte, replanteaza planta intr-un vas mai mic (diametrul aproximativ cat coroana de frunze) intr-un pamant de flori amestec putin mai greu (pamant de gradina, pamant de frunze si nisip), dar bine drenat. Uda cu moderatie. Daca baza plantei e putreda, recupereaza ramurile pe care le pui la inradacinat in sticle cu apa. Cand faci aceasta, indeparteaza toata portiunea inmuiata.

este planta iubitoare apa, mai ales umiditate udatul controlat inseamna apa atat cat trebuie, adica Administrator Piticii

15.8KB


_______________________________________
- hobby bijuterii - forum bijuterii - forum sanatate - forum pentru mamici

pus acum 18 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la