Piticii
Forumul romanilor din DK si de pretutindeni! BINE ATI VENIT!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Piticii | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PITICII

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Kitana pe Simpatie
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 48 ani
Piticii / Plante de apartament, plante de grădină / Arbore de cauciuc Moderat de georgeta, ioana
Autor
Mesaj Pagini: 1
Beatrice
Administrator Piticii

Din: Copenhaga - DK
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2769
Originar din America tropicala si sudul Africii, Synadenium sau arborele de cauciuc este inalt de 7-10 m si se incadreaza in categoria plantelor suculente. Apartine grupului euforbiilor si contine in corp o seva laptoasa (latex), bogata in particule de cauciuc.


Este cultivat ca planta ornamentala de ghiveci, fiind foarte decorativ prin frunzele sale carnoase in forma de spatula, la unele varietati colorate in nuante de grena, si prin ramurile flexibile, pletoase, arcuite.

Climatul
Este foarte potrivit pentru spatii cu lumina multa (birouri, camere de locuit, etc.) si nu e pretentios. Vara se poate tine in aer liber, dar se fereste de insolatie puternica. Suporta si semiumbra, dar se degarniseste de frunze daca nu are lumina suficienta. Iarna se tine in spatii racoroase (sub 14º C) si se uda mai rar.

Solul trebuie sa fie aerisit, permeabil, usor nisipos. Se poate folosi orice pamant de flori bine drenat. Primavara, la interval de 2-4 ani, se transplanteaza. Prefera vasele ceramice sau de lemn, care lasa solul sa se aeriseasca.

Nu suporta excesul de apa in sol si aerul foarte uscat si cald!

Tunderea si inmultirea prin butasi
Suporta tunderea, in urma taierilor ramificand bogat. De obicei, se tunde primavara pentru corectarea formei coroanei si indepartarea ramurilor uscate.

Din lastarii rezultati se pot confectiona butasi care se pun la inradacinat in sticle cu apa, dupa ce au fost inainte tinuti putin in apa calda pentru scurgerea excesului de latex. Butasii, fragmente de 10-20 cm, se pot pune la inradacinat si intr-un substrat nisipos mentinut usor umed, in locuri cu lumina multa si temperatura moderata.

arbore cauciuc originar din america tropicala sudul africii, synadenium sau arborele cauciuc este Administrator Piticii

7.9KB


_______________________________________
- hobby bijuterii - forum bijuterii - forum sanatate - forum pentru mamici

pus acum 18 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la