Piticii
Forumul romanilor din DK si de pretutindeni! BINE ATI VENIT!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Piticii | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PITICII

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
crazy_hell_angel
Femeie
25 ani
Gorj
cauta Barbat
25 - 53 ani
Piticii / Cum priviţi familia. Mămici, tătici, bebici / Igiena femeii insarcinate Moderat de dana210773, puiut
Autor
Mesaj Pagini: 1
irinascumpik
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 358
Pielea trebuie ingrijita in mod deosebit in timpul sarini, pentru a usura indeplinirea functiilor acestui important organ. Baile caldute, cat mai dese dar scurte, sunt absolut necesare in timpul sarcinii, deoarece gravida transpira mult. In ultimele doua luni sunt de preferat dusurile caldute.

Baile prea reci sau prea fierbinti pot declansa contracti uterine. Se recomanda ca sapunul obisnuit sa fie inlocuit cu un sapun neiritant, cum este sapunul de barbierit sau sapunul pentru copii. Masajul cu un prosop aspru dupa baie activeaza circulatia si mareste supletea pielii. Ungerea pielii cu diverse creme este inutila, adesea chiar periculoasa favorizand aparitia unor infectii.

Ingrijirea sanilor are drept scop pregatirea acestora in vederea alaptarii. Din a doua jumatate a sarcinii sanii se maseaza zilnic cu un prosop aspru, iar seara regiunea mameleonara se unge cu o crema cu lanolina. Daca mameloanele nu sunt bine dezvoltate sau sunt infundate, ele se maseaza usor intre degete. Deoarece sanii se dezvolta mult in timpul sarcinii, este bine sa fie sustinuti intr-un sutien nu prea stramt.

Igiena organelor genitale trebuie sa se bucure de un plus de atentie. In timpul sarcinii are loc, in mod obisnuit, o crestere a secretiilor vaginale, care, de cele mai multe ori, nu are nici o semnificatie patologica. Totusi, prin abundenta lor, ele pot irita organele genitale. Toaleta externa cu apa calduta si sapun, de doua trei ori pe zi si dupa fiecare scaun, previne aceste neajunsuri. Spalaturile vaginale sunt strict interzise fara avizul medicului deoarece pot declansa contractii uterine. Persoanele care transpira mai mult se pot pudra cu talc pe fata externa a coapselor si in regiunea din jurul organelor genitale externe, pentru a evita iritatiile.

Contactul sexual este permis in timpul sarcinii, dar trebuie rarit si din ce in ce cu mai multe menajamente. In ultimele doua luni raporturile sexuale sunt riscante, deoarece pot declansa nasterea.
Pentru ingrijirea dintilor gravida se va prezenta periodic la controlul stomatologic, cu scopul de a descoperi si de a trata, din timp, cariile ivite.

Imbracamintea gravidei ca sa fie igienica, trebuie sa se conformeze anumitor norme: sa fie comoda, ca sa nu impiedice circulatia sangelui si adaptata la anotimp. Rochia sac este cea mai indicata; ea tebuie sa se sprijine pe umeri si sa nu fie stransa cu cordon in talie. Ciorapii vor fi prinsi de o centura abdominala, nu de jartiere, care favorizeaza aparitia varicelor. Lenjeria de corp va fi schimbata mai des, deoarece transpiratia este mai abundenta in timpul sarcinii. Femeile care sunt obisnuite sa poarte tocuri inalte vor purta tocuri ceva mai joase si mai groase, pentru a avea mai multa stabilitate in timpul mersului.

Centura de sarcina, special confectionata, nu este necesara decat din luna a VII-a, cand muschii relaxati ai abdomenului nu mai pot sustine uterul cu eficacitate.


pus acum 18 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la