Piticii
Forumul romanilor din DK si de pretutindeni! BINE ATI VENIT!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Piticii | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PITICII

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
simpatica_dorina din Arad
Femeie
19 ani
Arad
cauta Barbat
32 - 44 ani
Piticii / Cocktailuri si cafea / Retete de cafea! Moderat de carmen spania
Autor
Mesaj Pagini: 1
Beatrice
Administrator Piticii

Din: Copenhaga - DK
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 2769


Cafe Glace

Ingrediente: 3/4 l lapte, 3 dl cafea concentrata, 300 g. zahar, 300 g frisca, vanilie.

Mod de preparare: Spre deosebire de inghetata de cafea, aceasta nu este decat o cafea cu lapte obisnuita, pusa in vas sa inghete si servita mult mai moale decat celelalte inghetate.

Se fac la filtru trei decilitri de cafea concentrata. Se fierbe laptele cu putina vanilie (dupa dorinta). Se da la o parte. Se adauga cafeaua si zaharul si se amesteca pana ce se topeste zaharul. Dupa ce s-a racit bine, se adauga frisca proaspata, nebatuta. Se pune compozitia in vas si se amesteca. Se serveste indata ce este gata, in cesti sau in pahare, punand deasupra putina frisca batuta cu zahar.


Cafea la rece

Degustarea unei cafele fierbiti este un deliciu, dar pentru cine nu stie, cafeaua rece este de asemenea o delicatesa ce iti rasfata papilele gustative intr-un mod unic.
Ingrediente:
1 jumatate de ceasca cu gheata pisata
2 cescute espresso
4 lingurite de ciocolata fierbinte
3 lingurite ulei de masline
3 lingurite zahar
Frisca
2 cescute lapte
1 lingurita vanilie

Mod de preparare

Mai intai, amestecati cele 2 cescute de espresso cu laptele. Cand formati un amestec uniform, adaugati zaharul si ciocolata praf si dizolvati-le in compozitie. Adaugati lingurita de vanilie si o cescuta frisca, apoi gheata pisata. Amestecati pentru cca 30 de secunde, apoi turnati bautura in pahare mari, lasand loc si pentru frisca cu care se va orna.

Cafe mexicana

Mexicanii adora cafeaua condimentata, indulcita, aromata si cu parfum de vanilie. Se poate consuma dimineata, pentru a indulci ziua si este si o splendida companie pentru desert.

Pentru a prepara 6 cani, aveti nevoie de:
125 ml cafea instant
80 ml de sirop de ciocolata
250 ml lapte
1 lingurita de vanilie
1 lingurita de chimen
1 l de apa
60 ml zahar brun
frisca si chimen pentru ornare

Puneti cafeaua si chimenul intr-un filtru de cafea si puneti apa in dispozitivul special (al filtrului). Intr-un vas mic, combinati zaharul brun cu siropul de ciocolata si laptele.

Puneti amestecul la foc pana se dizolva zaharul. Adaugati cafelei deja preparate o lingurita de vanilie. Puneti cafeaua in cesti si garnisiti-o cu frisca si chimen.


Cappucino Fiorentino

Cu siguranta ti-ar placea sa-ti pregatesti singura un capucinno traditional, asa cum este el servit in Italia.

Proportiile corecte sunt 1/3 de espresso cald si 2/3 de spuma de lapte si frisca. Se umple trei sferturi un pahar cu lapte proaspat, apoi se toarna espresso cald deasupra laptelui. Apoi se toarna spuma de lapte sau frisca cu foarte multe grija, pentru a nu se dizolva inainte de a fi servita. Se pudreaza cu cacao neindulcita si cu praf de ciocolata (preferabil neagra). Se serveste intr-o ceasca asemanatoare cu cea se ceai, alaturi de un biscuite.

Cocktailuri cu cafea

Nu exista cu adevarat o regula a ingredientelor care se pot folosi pentru un cocktail, de aceea cafeaua ocupa un loc de cinste in combinatiile bauturilor cele mai rafinate.

Cafea irlandeza
Pentru preparare aveti nevoie de: 1 1/4 Irish Whisky, 1/2 cl Kahlua, cafea, frisca, crema de menta.
Turnati cafeaua peste Irish Whisky si Kahlua, ornati cu frisca si cu crema de menta si decorati cu o cireasa.

Cafea italieneasca
Pentru preparare aveti nevoie de: 1 1/4 cl. Amaretto, cafea, frisca.
Turnati cafeaua peste Amaretto, ornati cu frisca si garnisiti cu o cireasa.

Cafea englezeasca
Pentru preparare aveti nevoie de cate 1/2 cl. de Kahlua, Amaretto, Tia Maria & crema de cacao, cafea, frisca.
Se combina lichiorurile, se umple paharul cu cafea si se orneaza cu frisca.

Cafea mexicana
Pentru preparare aveti nevoie de 3/4 cl. de Kahlua si tequila, cafea, frisca.
Se toarna cafeaua peste lichioruri si se orneaza cu frisca, se garniseste cu o cireasa.


Cafea irlandeza

Timp de preparare:
15 min (complexitate redusa)
Ingrediente
un pahar de vin incalzit, cafea, 50 ml crema de whisky irlandeza, un sfert de ceasca frisca tare, scortisoara
Mod de preparare
Se pune cafeaua in paharul incalzit. Se adauha crema de whisky si se amesteca bine. Se acopera cu frisca. Se decoreaza cu scortisoara


Cafea caraibiana

Timp de preparare:
15 min (complexitate redusa)
Ingrediente
25 ml lichior crema de ciocolata, 25 ml rom negru, cafea fierbinte; frisca si scortiosara pentru final
Mod de preparare
Se pune marginea paharului in suc de lamiie si apoi se presara zahar. Se toarna lichiorul si romul, se pune cafeaua si se acopera cu frisca si scortisoara.


Cafea aurie

Timp de preparare:
15 min (complexitate redusa)
Ingrediente
cafea fierbinte, 10 ml triplu sec, 10 ml amaretto, 10 ml whisky crema, 10 ml lichior de alune, scortisoara, frisca, ciocolata
Mod de preparare
Se pun toate ingredientele cu exceptia cafelei si scortisoarei intr-un pahar de whisky. Se adauga cafeaua si scortisoara si se amesteca. Se orneaza cu frisca si fulgi de ciocolata


Cafea tonic

Timp de preparare:
20 min (complexitate redusa)
Ingrediente
6 cesti cafea tare, 6 linguri smintina, 6 linguri coniac, 12 lingurite zahar, 6 cuburi gheata
Mod de preparare
Se prepara o cafea tare, bine indulcita. Se amesteca cu smintina, se bate bine, apoi se adauga coniacul si se lasa sa se raceasca. Se pune lichidul in termos, adaugindu-se cuburile de gheata.


Ness Cafe Frappe

Timp de preparare:
5 min (complexitate redusa)
Ingrediente
inghetata de vanilie, nes, lapte, scortisoara
Mod de preparare
Se amesteca cu mixerul laptele cu nesul. Dupa aceea se adauga o lingura rasa de inghetata si se stropeste cu scortisoara.
Se serveste intotdeauna rece. Se poate pune si frisca deasupra.


Caffe Frappe

Timp de preparare:
5 min (complexitate redusa)
Ingrediente
pentru 6 portii: 9 lingurite ness cafe, 6 lingurite zahar, 6 cupe de inghetata de vanilie, 6 - 12 cuburi de gheata, frisca
Mod de preparare
Se freaca bine nessul cu zaharul si cu apa, adaugata cite putin pina cind se obtine aproximativ 1 litru de ness. Se toarna amestecul in 6 pahare inalte - de cocktail -, care se umplu aproximativ jumatate; se adauga cite o cupa de inghetata, 1- 2 cuburi de gheata si frisca, dupa gust. Se pot folosi in loc de apa, la prepararea nessului, Coca-cola sau Pepsi-Cola. In acest caz dureaza ceva mai mult din cauza spumei.
Se infige un pai si se serveste foarte rece.


Cold Cream Cofee

Timp de preparare:
10 minute (complexitate redusa)
Ingrediente
- expreso mare
- cioc fierbinte
- 3 ling. zahãr
- 2 cescute lapte
- 1 linguritã zahãr vanilat
Mod de preparare
Se amestecã expreso cu lapte apoi se toarnã 2 lingurite ciocolata fierbinte, zahãr vanilat si o cescutã de friscã si gheata pisatã.
Se amestecã si se orneazã cu friscã si cioc.rasã deasupra


Caramel Ice Coffee

Ingrediente pentru doua portii:
* 400 ml cafea
* un pahar de frisca
* patru linguri sirop de caramel (cinci linguri de zahar se caramelizeaza pana ce capata o culoare maron deschis, apoi se adauga cateva linguri de apa si se fierbe un pic la foc mic)
* patru linguri inghetata de vanilie.

Mod de preparare:
Cafeaua calduta se toarna in pahare inalte.
Se adauga cate doua linguri de inghetata in fiecare pahar.
Se pune siropul de caramel, se orneaza cu frisca si se presara putina cacao deasupra.


_______________________________________
- hobby bijuterii - forum bijuterii - forum sanatate - forum pentru mamici

pus acum 18 ani
   
Beatrice
Administrator Piticii

Din: Copenhaga - DK
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 2769
Eu azi mi-am facut o cafea cu coffeta si cu ceva deasupra un fel de cioco la pliculet... pentru cafea! o nebunie!

_______________________________________
- hobby bijuterii - forum bijuterii - forum sanatate - forum pentru mamici

pus acum 18 ani
   
carmen spania
Moderator

Din: CASTELLON - SPANIA
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 515
Lapte Mocca Special 

Ingrediente pentru 5 portii:
200 ml lapte integral foarte rece;
1 1/2 lingura cafea instant;
1 lingurita zahar;
10 ml lichior mocca;
zahar tos;
praf de scortisoara;
1 /2 albus de ou
 
Mod de preparare:   
Laptele se toarna intr-un castron inalt si se bate bine cu cafea, zahar si lichior.
Zaharul tos se amesteca cu scortisoara intr-o farfurioara.
Se umezeste in albus un pahar inalt, fara picior si pe urma se da prin amestecul de zahar si scortiosoara.
Bautura se toarna in pahar cu grija.

Se recomanda ca laptele sa fie proaspat.
Bautura va fi mai cremoasa daca vei folosi lapte cu 3,5% grasime.


_______________________________________
"Scopul educatiei este acela de a inlocui o minte goala cu una deschisa." - Malcom S. Forbes

pus acum 18 ani
   
carmen spania
Moderator

Din: CASTELLON - SPANIA
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 515
Lichior de ness

Ingrediente:
3 linguri de ness, 2 plicuri zahar vanilat, 350 ml alcool rafinat, 500 ml apa.

Preparare:
Se fierbe apa cu zaharul si vanilia. Se adauga nesul. Rece se combina cu alcoolul.


_______________________________________
"Scopul educatiei este acela de a inlocui o minte goala cu una deschisa." - Malcom S. Forbes

pus acum 18 ani
   
carmen spania
Moderator

Din: CASTELLON - SPANIA
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 515
Lichior de cafea

Ingrediente:
cafea, ¼ baton vanilie, 400g alcool de 90 grade, 200g zahar, 150g apa

Preparare:
O sticla de 700g se umple pe sfert cu cafea risnita de cea mai buna calitate si se adauga batonul de vanilie, alcoolul si apa pina la completare (se umple sticla pina la gat). Se lasa sa stea 2-3 luni dupa care se strecoara si se filtreaza. Se adauga apoi un sirop din 200g zahar si 150g apa.


_______________________________________
"Scopul educatiei este acela de a inlocui o minte goala cu una deschisa." - Malcom S. Forbes

pus acum 18 ani
   
miha
piticul SLEEPY **

Din: Suedia
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 282
Hmmm......Bea, trebuie sa le incerc si eu!
Le-am copiat...Frappe  am baut si eu...foartebun!


_______________________________________
Andreas si Miha...ALBUM FOTO

pus acum 18 ani
   
Beatrice
Administrator Piticii

Din: Copenhaga - DK
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 2769
Aoleu si mie imi place la nebunie, facut asa meserias... Yamiii... pai stai ca ma duc sa fac ca am ce-mi trebuie... hihihi

_______________________________________
- hobby bijuterii - forum bijuterii - forum sanatate - forum pentru mamici

pus acum 18 ani
   
dea80
piticul GRUMPY *

Din: USA
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 156
MOCHACINO:
1,5 dl cafea tare la flitru
1,5 dl ciocolata calda sau cacao cu lapte
1-3 lingurite de sirop de scortisoara
frisca
fulgi de ciocolata




pus acum 18 ani
   
carmen spania
Moderator

Din: CASTELLON - SPANIA
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 515
Cafeaua turceasca

Apa, care ocupa circa 2/3 din ibricul de cupru, se aduce la fierbere;

pentru cei care prefera cafeaua turceasca dulce se adauga zahar dupa gust, iar cafeaua fin macinata se adauga in timp ce fierbe apa.

Atunci cand cafeaua este gata se toarna in cesti mici, unde zatul se depune la fund, inainte de consumarea cafelei.

Cantitatea folosita la o ceasca este de aproximativ 5 grame cafea prajita mediu sau inchis, iar ceasca are aproximativ 40 - 60 ml.

Metoda se foloseste mai ales in Grecia, Turcia si Orientul Mijlociu.

retete cafea! cafeaua care ocupa circa 2/3 din ibricul cupru, aduce fierbere; pentru cei care

7.1KB


_______________________________________
"Scopul educatiei este acela de a inlocui o minte goala cu una deschisa." - Malcom S. Forbes

pus acum 18 ani
   
Beatrice
Administrator Piticii

Din: Copenhaga - DK
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 2769
Mai ia si de la mine o cafea!




trebuie sa fie asta turceasca dementiala! moamaa!


_______________________________________
- hobby bijuterii - forum bijuterii - forum sanatate - forum pentru mamici

pus acum 18 ani
   
dea80
piticul GRUMPY *

Din: USA
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 156
Stiti ce imi place cel mai mult si e si simplu si bun? Vechiul si normalul NESS : o lingurita NESS, 3 lingurite zahar, frecate foarte bine! Mmmmmm!

pus acum 18 ani
   
Beatrice
Administrator Piticii

Din: Copenhaga - DK
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 2769
Aaa, mie imi zici! Ca si eu cateodata imi fac cate unul frecat bine si ii mai pun uneori si frisca, deasupra. Moama, o bunatate, domnule...

_______________________________________
- hobby bijuterii - forum bijuterii - forum sanatate - forum pentru mamici

pus acum 18 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la