Piticii
Forumul romanilor din DK si de pretutindeni! BINE ATI VENIT!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Piticii | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PITICII

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil Sofia15
Femeie
24 ani
Constanta
cauta Barbat
24 - 40 ani
Piticii / Cocktailuri si cafea / CEVA CU ADEVARAT EXOTIC......COCKTAILUL Moderat de carmen spania
Autor
Mesaj Pagini: 1
carmen spania
Moderator

Din: CASTELLON - SPANIA
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 515
Cocktailul este o bautura preparata, usor amaruie sau dulceaga, savuroasa, aromatizata, racoritoare care in zilele noastre este degustata oricand cu mare placere.
   
   A aparut in America si istoria lui se leaga de curiozitatea oamenilor in a face mixuri de bauturi si ne spune cate ceva despre mentalitatea aventuriera a secolului XIX. Nici venirea prohibitiei in 1920 nu a stopat consumarea cocktail-ului, poate pentru ca, ceea ce este interzis este cautat cu si mai multa pasiune. Sau poate pentru ca exotica bautura se infiltrase asa de mult in mentalitatea si obisnuintele oamenilor incat nu a fost cu putinta ca interdictiile legale sa fie un obstacol suficient de puternic.

   Cocktailurile se pot clasifica in functie de multe criterii. Astfel, exista bauturi scurte (50-75 ml) respectiv bauturi lungi (pana la 300 ml), bauturi aperitive, respectiv digestive, bauturi alcoolice respectiv nealcoolice etc.

   Cocktail-urile, de obicei sunt alcatuite din trei clase diferite de ingrediente:

- Primul, cel de baza, este de obicei un alcool de distilatie, ca si vodka, whisky-ul sau tequila. Ocazional, ca in multe punch-uri, ingredientul de baza este un vin.

- Al doilea, cel mai aromat, este adaugat pentru a intari aroma ingredientului de baza si pentru a-i modifica gustul. Principalele bauturi aromatizante folosite sunt Vermouth-urile, diferite sucuri de fructe, vinurile, sau chiar oua.

- Al treilea, aromele speciale, se adauga pentru a intensifica gustul bauturii de baza, si de obicei pentru ca da culoare cocktail-ului. Obisnuitele arome speciale includ Grenadine, Blue Curacao, si altele.

  Majoritatea cocktail-urilor sunt decorate intr-un anume fel, de obicei cu felii de fructe, coaja de portocale, sticks-uri pentru cocktail-uri, etc.

            Echipamentul

   Multe accesorii diferite sunt fabricate pentru alcatuirea de cocktail-uri. Unele din acestea sunt folositoare, unele sunt indispensabile, dar altele nu ne sunt de nici un folos.
- Cel mai important este shaker-ul. Daca ai deja un shaker, esti pe drumul cel bun.
Atentie! Sa fie din sticla sau metal. Un shaker din plastic va da un gust de plastic cocktail-ului.
- Zdrobitor. Il folosim pentru a zdrobi fructele pentru cocktail-uri. E extrem de necesar deoarece nu il putemi inlocui cu nimic. Atentie la material. Se recomanda un zdrobitor din lemn.
- Trusa pentru ornat. Cu o astfel de trusa poti orna foarte usor un pahar cu zahar.
- Turnatoare. N-or fi ele esentiale, insa ne ajuta foarte mult la dozarea cantitatii corecte de bautura.
- Lingura adanca. Foarte utila pentru a manevra gheata si zaharul.
Atentie la material. Sa fie inox.
- Storcator. el ne ajuta sa obtinem sucul proaspat de la o portocala sau o lamaie. Si cate cocktail-uri nu necesita asa ceva...
- Umbrelute si alte minunatii pentru decorarea paharelor. Orice cocktail trebuie sa fie cat mai ornat si cat mai dichisit. O umbreluta niciodata nu arata urat pe un pahar.
- Paharele.Exista patru tipuri de pahare de cocktailuri:
Primul tip sunt paharele binecunoscute ca pahare pentru tarii Aceste pahare sunt mici, 125 ml.
Al doilea tip, sun paharele medii ca inaltime si capacitate, 200 sau 300 ml, fiind folosite pentru bauturi cu ghiata.
Al treilea tip, sunt paharele inalte si subtiri cu o capacitate de 150 ml.
Al patrulea tip, cunoscut si sub numele de pahare pentru cocktail, au o forma de Y in interior. Acestea au o capacitate de 90 ml si sunt perfecte pentru bauturi mici si tari precum Vodka Martini.

           Amestecarea

   Exista 3 tipuri de amestecare fiecare tip fiind folosit pentru anumite cocktail-uri.

- Shaking: Cocktail-ul este amestecat folosind un shaker. Shaker-ul se umple trei sferturi cu cuburi mari de gheata. Nu se foloseste gheata sfaramata deoarece aceasta se topeste mai repede si dilueaza cocktail-ul. Bauturile se toarna in shaker dupa taria bauturii. Cele cu continut de alcool mai ridicat se toarna primele. Cand se scutura, shaker-ul trebuie tinut de extremitati, cu amandoua mainile. Cand s-a format condens pe exteriorul cocktail-ului acesta este destul de rece si poate fi turnat in pahar. In general amestecand cu shaker-ul obtinem un cocktail foarte rece.

- Stirring: Inainte de a fi turnat in pahar, ingredientele se amesteca cu o lingurita de sticla sau din metal. Se recomanda sa se amestece de 8-10 ori. Aceasta metoda se recomanda cocktail-urilor pe baza de bauturi carbogazoase si bauturilor clare cum este Martini-ul.

- Blending: Aceasta metoda de amestecare se bazeaza pe un mixer electric. Bautura va fi omogenizata foarte bine, obtinand in final un singur gust. Aceasta metoda va fi  doar daca reteta o cere.


  Pentru a realiza cocktailuri in care bauturile sa fie dispuse stratificat, fara sa se amestece, trebuie sa stii ca unele bauturi sunt mai grele iar altele mai usoare.

Southern Comfort 0.97
Tuaca 0.98
Apa 1.00
Green Chartreuse 1.01
Cointreau 1.04
Peach liqueur 1.04
Sloe gin 1.04
Kummel 1.04
Peppermint schnapps 1.04
Benedictine 1.04
Brandy 1.04
Midori melon liqueur 1.05
Rock and Rye 1.05
Apricot brandy 1.06
Blackberry brandy 1.06
Cherry brandy 1.06
Peach brandy 1.06
Campari 1.06
Yellow Chartreuse 1.06
Drambuie 1.08
Frangelico 1.08
Orange Curacao 1.08
Triple sec 1.09
Tia maria 1.09
Apricot liqueur 1.09
Blackberry liqueur 1.10
Amaretto 1.10
Blue Curacao 1.11
Cherry liqueur 1.12
Galliano 1.11
Green Crème de Menthe 1.12
White Crème de Menthe 1.12
Strawberry liqueur 1.12
Parfrait d'Amour 1.13
Coffee liqueur 1.14
Crème de Banane 1.14
Dark Crème de Cacao 1.14
White Crème de Cacao 1.14
Kahlua 1.15
Crème de Almond 1.16
Crème de Noyaux 1.17
Anisette 1.17
Crème de Cassis 1.18


ceva adevarat cocktailul este bautura preparata, usor amaruie sau dulceaga, savuroasa, care zilele

35KB


_______________________________________
"Scopul educatiei este acela de a inlocui o minte goala cu una deschisa." - Malcom S. Forbes

pus acum 18 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la