Piticii
Forumul romanilor din DK si de pretutindeni! BINE ATI VENIT!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Piticii | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PITICII

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
barbyy la Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 80 ani
Piticii / Revista Presei... / Nemtii si Olandezii, desteptii Europei Moderat de dana210773, ioana
Autor
Mesaj Pagini: 1
irinascumpik
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 358
Clasamentul inteligentei realizat de o echipa de specialisti britanici plaseaza Germania si Olanda pe primul loc, in timp ce Serbia ocupa ultima pozitie, informeaza publicatia “The Times”. Conform lui Richard Lynn, autorul studiului, specialistii au tinut cont inclusiv de diferentele de marime ale creierului europenilor.

Cei mai destepti europeni sunt considerati germanii si olandezii, cu un coeficient de inteligenta (IQ) de 107 puncte, in timp ce turcii si sarbii ocupa ultimele pozitii cu o inteligenta de numai 90 de puncte si respectiv 89, sustine profesorul Richard Lynn, de la Universitatea din Ulster. 

Conform topului, Romania este antepenultima, la egalitate cu Bulgaria si Franta, cu un IQ de 94 de puncte, inaintea Turciei (90) si Serbiei (89). La polul opus, topul este dominat de Germania si Olanda, cu un scor de 107 fiecare, si Polonia (106).

Marea Britanie s-a clasat pe locul opt, cu un IQ mediu de 100, in timp ce rivalii istorici ai britanicilor, francezii, au reusit un modest loc 19, dupa Norvegia, Belgia, Danemarca, Finlanda, Cehia si Spania.

Tarile fruntase sunt in marea lor majoritate nordice,  profesorul Lynn explicand ca oamenii din mediile mai reci si mai aspre din Europa Centrala si de Nord au creierul mai mare decat cei din tarile cu un climat cald. Astfel, marimea medie a unui creier din Europa Centrala si de Nord este de 1.320 centimetri cubi, iar in Europa de Sud, de 1.312 centimetri cubi.

“Principala influenta asupra inteligentei o are dieta, iar oamenii din sud-est au avut parte de mai putine proteine, minerale, vitamine provenite din carne, de care creierul are nevoie pentru a se dezvolta”, a declarat acesta. Lynn a studiat timp de 30 de ani procesul de evolutie a inteligentei. Un coeficient de inteligenta “normal” se situeaza intre 85 si 115 puncte, “geniile” fiind cotate cu peste 145 de puncte.

IQ-ul pe tari:

107 Germania
107 Olanda
106 Polonia
104 Suedia
102 Italia
101 Austria
101 Elvetia
100 Marea Britanie
100 Norvegia
99  Belgia
99 Danemarca
99 Finlanda
98 Cehia
98 Ungaria
98 Spania
97 Irlanda
96 Rusia
95 Grecia
94 Franta
94 Bulgaria
94 Romania
90 Turcia
89 Serbia



Rau am ajuns mey fetelor.Suntem de ras peste tot

Modificat de irinascumpik (acum 18 ani)


pus acum 18 ani
   
frunzadk
Moderator

Din: Arhus, DK
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 120
In primul rind...sint cel putin 6 feluri de inteligenta si asta este recunoscut mondial. Nu stiu daca acea echipa de specialisti au luat toate inteligentele in calcul, dar nu cred.  Si in al doilea rind, a fost chiar recent un concurs de programare calculatoare, unde 2 echipe poloneze s-au situat in top, si o echipa ruseasca a cistigat locul 1. Oricare stie ca si in Romania se afla multi oameni talentati si inteligenti...din pacate societatea nu stie sa  ii foloseasca.

In orice caz, nu dau 2 bani pe cercetarea aia si sint sigur ca sirbii sint de acord

Modificat de frunzadk (acum 18 ani)


_______________________________________
Dan

pus acum 18 ani
   
Lygia
piticul SLEEPY **

Din: insulele Feroe
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 248
Imi pare rau ca trebuie sa contrazic un pic predecesorul... Eu nu cred ca-s chiar suta la suta fantasmagorii studiile astea. E vorba si de procentul de oameni cu IQ peste medie. Nu contest talentele rusilor, polonezilor, a romanilor sau chiar si a serbilor. Numai ca la ei, spre deosebire de la noi oamenii aia mai si folosesc in sens constuctiv IQ-ul ala nu numai distructiv. Am fost in Olanda si, credeti-ma, m-au lasat paf. Cum au reusit ei sa faca din tara aia care nu are NIMIC, o tara in care saracia practic nu exista, agricultura, tehnologiile pe care le au (numai cand vezi portile de la Roterdam, cele construite ca sistem de protectie al orasului, sau polderele...), faptul ca oricine pe strada iti vorbeste in engleza. Oricine. Si vorba ceea, au murit de foame dupa razboi, ca si noi.
Si nu mi se pare ca am fi ajuns de ras, este numai o lista.
Dar ma rog, probabil ca eu sunt un pic subiectiva. Nu zic ca noi nu avem oameni destepti, dar din pacate nu suficienti in comparatie cu ailalti. Si care nu vor sau nu pot sa faca nimic sa ajute tarisoara asta. O sterg cel mult in alte tari, justificat de cele mai multe ori.

Modificat de Lygia (acum 18 ani)


pus acum 18 ani
   
David
in devenire PITIC

Din: Copenhaga
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 12
Lista aia mi se pare cam "politic corecta", nu stiu cat sa cred in ea.
Exista minciuni mici, minciuni mari si statistici. Nu mai stiu cine a zis.
E important sa stim mai multe amanunte despre cum a fost judecat clasamentul. De ex. confrom unui statistician, daca avem picioarele in cuptor si capul in frigider... pe medie stam bine...


pus acum 15 ani
   
Beatrice
Administrator Piticii

Din: Copenhaga - DK
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2769
Eee, astea-s chestii preluate dupa unul care a zis ca asa sta treaba. Insa daca mai cauti, lucrurile stau cu totul altfel.

_______________________________________
- hobby bijuterii - forum bijuterii - forum sanatate - forum pentru mamici

pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la