Piticii
Forumul romanilor din DK si de pretutindeni! BINE ATI VENIT!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Piticii | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PITICII

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil misha_light
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
26 - 47 ani
Piticii / Bucătărie romanească si internaţională! / APERITIVE din zona...BRASOVULUI Moderat de dana210773, daniela
Autor
Mesaj Pagini: 1
dea80
piticul GRUMPY *

Din: USA
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 156
Pentru ca aperitivele sunt cele care dau " tonul " unei mese festive, va sugerez sa incercati aceasta reteta:

CIUPERCI CU MAIONEZA:

INGREDIENTE:
1-1,5 kg ciuperci
1 galbenus de ou fiert, 1 galbenus de ou nefiert
ulei-cam 250ml
1 lingurita mustar
sare, piper, zeama de lamaie
usturoi

PREPARARE:
ciupercile se spala, se desprind piciorusele de palarioare, se fierb, se pun la scurs
se prepara maioneza: se omogenizeaza foarte bine galbenusul fiert cu cel nefiert, ulterior se adauga uleiul " in ploaie " procesul de omogenizare continuand, se adauga mustarul, usturoiul, sarea, piperul, zeama de lamaie-toate dupa gust
         DACA SE TAIE MAIONEZA-NU DISPERATI:
         cel mai simplu truc: stropiti maioneza cu cateva picaturi de apa rece si...GATA!

se amesteca ciupercile cu maioneza, se pun intr-un bol sau in cosulete de napolitana=aici gata portionate si se orneaza cu o frunzulita de patrunjel...sau...puneti imaginatia la incercare!


pus acum 18 ani
   
dea80
piticul GRUMPY *

Din: USA
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 156
SALATA DE BOEF:

INGREDIENTE:
1 piept de pui
5 castraveciori murati
2 morcovi
1 patrunjel
1 cartof
maioneza
sare, piper

PREPARARE:

se fierbe pieptul de pui, se spumeaza pe masura ce fierbe
se pune la fiert si zarzavatul in apa cu vegeta
cand carnea de pui a fiert si zarzavatul de asemenea, se marunteste atat carnea cat si zarzavatul, se adauga maioneza preparata ca in reteta anterioara dar de aceasta data NU mai punem mustar, adaugam castraveciorii, sarea, piperul dupa gust, portionam salata in cosulete de napolitana si o ornam...cum dorim!

aperitive din salata piept pui5 murati2 morcovi1 patrunjel1 fierbe pieptul pui, spumeaza masura

38.9KB


pus acum 18 ani
   
dea80
piticul GRUMPY *

Din: USA
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 156
ROSII UMPLUTE CU VINETE:

INGREDIENTE:

intre 6 -8 rosii  crude-nr. lor depinde de cati invitati avem
2-3 vinete
ulei
sare
1 ceapa

PREPARARE:

se spala rosiile, se scobesc in interior, taindu-le capacul de sus, aveti grija sa NU le presati prea tare1
se coc vinetele- va sugerez pe gratarul aragazului, puneti o folie de aluminiu dedesubt pentru ca zeama acestora sa nu va pateze aragazul si intepati cu furculita vinetele, in timp ce le intoarceti de pe o parte pe alta
cand vinetele s-au copt, le decojiti, le lasati la scurs, dupa care le tocati, le amestecati cu ulei si sare, adaugati ceapa taiata foarte marunt
umpleti rosiile cu aceasta pasta si le ornati cu masline sau ardei gras!

aperitive din rosii umplute crude-nr. lor depinde cati invitati avem2-3 spala rosiile, scobesc

33.9KB


pus acum 18 ani
   
dea80
piticul GRUMPY *

Din: USA
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 156
toate aceste aperitive se pot completa cu...reteta urmatoare))!

Modificat de dea80 (acum 18 ani)


pus acum 18 ani
   
dea80
piticul GRUMPY *

Din: USA
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 156
OUA UMPLUTE:

INGREDIENTE;
5-8 oua fierte
1 pateu
5 castraveciori murati
maioneza fara mustar
sare, piper

PREPARARE:
se amesteca galbenusurile fierte cu pateul, castraveciorii taiati marunt, un pic de maioneza, sare, piper dupa gust, obtinandu-se o pasta omogena cu care se vor umple albusurile fierte, se garnisesc cu masline, ridichi, ardei etc.
DACA PASTA ESTE PREA MULTA, NU O ARUNCATI!  TAIATI felii de rosii crude pe care puneti aceasta pasta, ornandu-le diferit, astfel obtineti un alt aperitiv!


aperitive din oua oua fierte1 pateu5 fara amesteca fierte pateul, taiati marunt, pic maioneza, sare,

40.6KB


pus acum 18 ani
   
dea80
piticul GRUMPY *

Din: USA
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 156
alte aperitive usoare:
1.tepuse cu branza: pe o scobitoare puneti o bucatica de ementaler, un bob de strugure o feliuta de maslina si una de ardei gras
2. rulouri de sunca cu ton: rulati felia de sunca punand anterior pasta de ton inauntrul ei si o " legati" pentru a nu se desface cu...o scobitoare pe care o treceti prin mijlocul ruloului!


pus acum 18 ani
   
dea80
piticul GRUMPY *

Din: USA
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 156
chestiute utile:
pentru ca locul pe masa este limitat, am invatat ca este mult mai practic dar si elegant in acelasi timp sa portionez dinainte aperitivele-exact, ca la restaurant-asta nu inseamna ca esti zgarcita in servirea mancarii-ci pur si simplu faci loc pe masa, facilitezi actul mancatului pentru fiecare musafir care nu se va mai intinde dupa cutare platou sau castron, asa ca aranjez frumusel in fiecare farfurie aceeasi cantitate de mancare si aceleasi feluri, pentru toata lumea!


pus acum 18 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la