Piticii
Forumul romanilor din DK si de pretutindeni! BINE ATI VENIT!
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Piticii | Reguli | Inregistrare | Login
POZE PITICII
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: Profil misha_light
| Femeie 25 ani Bucuresti cauta Barbat 26 - 47 ani |
|
dea80
piticul GRUMPY *
Din: USA
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 156
|
|
Pentru ca aperitivele sunt cele care dau " tonul " unei mese festive, va sugerez sa incercati aceasta reteta:
CIUPERCI CU MAIONEZA:
INGREDIENTE: 1-1,5 kg ciuperci 1 galbenus de ou fiert, 1 galbenus de ou nefiert ulei-cam 250ml 1 lingurita mustar sare, piper, zeama de lamaie usturoi
PREPARARE: ciupercile se spala, se desprind piciorusele de palarioare, se fierb, se pun la scurs se prepara maioneza: se omogenizeaza foarte bine galbenusul fiert cu cel nefiert, ulterior se adauga uleiul " in ploaie " procesul de omogenizare continuand, se adauga mustarul, usturoiul, sarea, piperul, zeama de lamaie-toate dupa gust DACA SE TAIE MAIONEZA-NU DISPERATI: cel mai simplu truc: stropiti maioneza cu cateva picaturi de apa rece si...GATA!
se amesteca ciupercile cu maioneza, se pun intr-un bol sau in cosulete de napolitana=aici gata portionate si se orneaza cu o frunzulita de patrunjel...sau...puneti imaginatia la incercare!
|
|
pus acum 18 ani |
|
dea80
piticul GRUMPY *
Din: USA
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 156
|
|
SALATA DE BOEF:
INGREDIENTE: 1 piept de pui 5 castraveciori murati 2 morcovi 1 patrunjel 1 cartof maioneza sare, piper
PREPARARE:
se fierbe pieptul de pui, se spumeaza pe masura ce fierbe se pune la fiert si zarzavatul in apa cu vegeta cand carnea de pui a fiert si zarzavatul de asemenea, se marunteste atat carnea cat si zarzavatul, se adauga maioneza preparata ca in reteta anterioara dar de aceasta data NU mai punem mustar, adaugam castraveciorii, sarea, piperul dupa gust, portionam salata in cosulete de napolitana si o ornam...cum dorim!
38.9KB
|
|
pus acum 18 ani |
|
dea80
piticul GRUMPY *
Din: USA
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 156
|
|
ROSII UMPLUTE CU VINETE:
INGREDIENTE:
intre 6 -8 rosii crude-nr. lor depinde de cati invitati avem 2-3 vinete ulei sare 1 ceapa
PREPARARE:
se spala rosiile, se scobesc in interior, taindu-le capacul de sus, aveti grija sa NU le presati prea tare1 se coc vinetele- va sugerez pe gratarul aragazului, puneti o folie de aluminiu dedesubt pentru ca zeama acestora sa nu va pateze aragazul si intepati cu furculita vinetele, in timp ce le intoarceti de pe o parte pe alta cand vinetele s-au copt, le decojiti, le lasati la scurs, dupa care le tocati, le amestecati cu ulei si sare, adaugati ceapa taiata foarte marunt umpleti rosiile cu aceasta pasta si le ornati cu masline sau ardei gras!
33.9KB
|
|
pus acum 18 ani |
|
dea80
piticul GRUMPY *
Din: USA
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 156
|
|
toate aceste aperitive se pot completa cu...reteta urmatoare))!
Modificat de dea80 (acum 18 ani)
|
|
pus acum 18 ani |
|
dea80
piticul GRUMPY *
Din: USA
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 156
|
|
OUA UMPLUTE:
INGREDIENTE; 5-8 oua fierte 1 pateu 5 castraveciori murati maioneza fara mustar sare, piper
PREPARARE: se amesteca galbenusurile fierte cu pateul, castraveciorii taiati marunt, un pic de maioneza, sare, piper dupa gust, obtinandu-se o pasta omogena cu care se vor umple albusurile fierte, se garnisesc cu masline, ridichi, ardei etc. DACA PASTA ESTE PREA MULTA, NU O ARUNCATI! TAIATI felii de rosii crude pe care puneti aceasta pasta, ornandu-le diferit, astfel obtineti un alt aperitiv!
40.6KB
|
|
pus acum 18 ani |
|
dea80
piticul GRUMPY *
Din: USA
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 156
|
|
alte aperitive usoare: 1.tepuse cu branza: pe o scobitoare puneti o bucatica de ementaler, un bob de strugure o feliuta de maslina si una de ardei gras 2. rulouri de sunca cu ton: rulati felia de sunca punand anterior pasta de ton inauntrul ei si o " legati" pentru a nu se desface cu...o scobitoare pe care o treceti prin mijlocul ruloului!
|
|
pus acum 18 ani |
|