Piticii
Forumul romanilor din DK si de pretutindeni! BINE ATI VENIT!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Piticii | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PITICII

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
ElizaElizaiubi pe Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Satu Mare
cauta Barbat
23 - 53 ani
Piticii / Prieteni din occident ;) / Okay. O serie de intrebari. Moderat de cristina, dana210773, ioana, puiut
Autor
Mesaj Pagini: 1
Junkyard
in devenire PITIC

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2
Va salut pe toti. De abia am gasit acest site.

Ma numesc Ciornei Sorin, si sunt inca in Romania, Iasi mai exact. In 2 zile termin facultatea, si am si eu niste intrebari pentru persoanele care sunt in principal in Copenhaga si Aalborg.

Vreau sa aplic pentru un masterat in Danemarca. Am fost cu bursa in Olanda vreo juma de an, si mi-a lasat o impresie buna, si am plecat cu unele experiente utile: loc de munca ptr studenti, cazare buna etc. (Acuma nu va ganditi ca am terminat magna cum laude, si pleaca viitorul laureat din Romania in DK, nici chiar).

Studiez Stiinte Politice, nu stiu cat de relevant e insa. Daca aplic, am de gand sa raman acolo vreo cativa ani de zile (nu zic ca vreau sa mor in DK, poate daca ma indragostesc). Nu plec cu ideea sa fac facultate ca sa dea bine la CV, si sa vin aici sa o frec in administratia publica.

Daca vin pentru 2 ani, am toata dispozitia sa invat limba, sa ma integrez etc. Probabil daca e sa vin, vin cu vreo 2 amici (fete). Nu sunt casatorit si nici nu intentionez , insa ca idee, si ele vor sa plece si e mai frumos in multi.

Intrebarile mele sunt: ce sanse sunt sa ma angajez undeva, asa part time, si ce sansa este ca apoi sa ma pot integra. Vreau in procente

Bani o sa am pentru vreo 3-4 luni de sedere, insa nu pentru 2 ani, vreau sa fac ceva, si cum spuneam, doresc sa invat limba si altele, nu ca sa lucrez ca si casier, insa intelegeti voi. Change of scenery.

Stiu ca nu se pot face multe daca nu stiu daneza, dar probabil facultatile au tot felul de programe de internship sau ma rog, lucrez in baru facultatii din campus or smth. Stiti de ceva de genul?

Planul e sa lucrez sa am ceva bani de cazare si mancare si altele. In primele 6 luni stau in campus, dar apoi vreau un apartament, pentru ca stiu ca in campus sunt chirii mari: ce sanse am sa gasesc cazare? (Am specificat ca nu vin singurel, cel putin cu inca o persoana, deci daca e part time nu prea conteaza, ca banii vin din mai multe parti: home, job, amica etc).

Stau in cumpana intre Olanda, DK si tarile scandinave pentru alegerea masteratului. Daca de Olanda stiu destule, sunt curios cum sta treaba in DK.

Va multumesc. id-ul de mess e rarity_of_diversity , daca are cineva informatii si 5 minute sa ma lamureasca.


pus acum 15 ani
   
Beatrice
Administrator Piticii

Din: Copenhaga - DK
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2769
Saliu si bine ai venit pe site!

faza este ca sa te angajezi aici e destul de dificil. La baruri din cate stiu trebuie sa stii limba, insa se poate cred si in engleza... Stiu ca e mai greu, ca cer ei sa stii daneza. Insa daca ajungi aici poti face cursuri organizate de Primaria unde vei sta, gratuit. Si apoi poti incerca.

Daca vei veni aici la facultate, vei sta in campusul universitatii, insa nu stiu exact ce chirii sunt.. Poate vei lua bursa si atunci nu mai esti nevoit musai sa lucrezi...

Trebuie sa cauti pe net. Si mai gasesti am senzatia job-uri la ziarele de la metrou si Copenhagen post.


_______________________________________
- hobby bijuterii - forum bijuterii - forum sanatate - forum pentru mamici

pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la