Piticii
Forumul romanilor din DK si de pretutindeni! BINE ATI VENIT!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Piticii | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PITICII

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Kitana la Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 48 ani
Piticii / Prieteni din occident ;) / viitoare,,, nou-venita Moderat de cristina, dana210773, ioana, puiut
Autor
Mesaj Pagini: 1
eliza_m
in devenire PITIC

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1
E destul de greu de initiat o `conversatie` virtuala si de postat formula cea mai potrivita de introducere, asa ca ,,,Salutare la toata lumea !
  Ma numesc Eliza si am plecat din RO in mai 2007 din motive de ,,,casatorie.Sotul meu e diplomat francez, ceea ce inseamna ca, la fiecare 3-4 ani isi muta locatia.In prezent locuim in Zurich si se pare ca, din septembrie ne mutam la Copenhaga.
Inutil de spus ca, in ciuda pozitiei confortabile,imi lipsesc f multe (familie, cariera,prieteni  etc etc).Iar acum, cand am reusit sa ma `stabilizez` putin emotional, sa-mi creez un univers, imagini, locuri familiare , chiar si cativa(putini, vreo 2-3) amici mai apropiati (care sa ma ajute sa nu ma mai intreb in fiecare dimineata,,,unde sint,ce fac eu aici ) trebuie sa las-din nou!-totul si sa plec spre,,, necunoscut. Trebuie sa spun ca,din ofertele primite de al meu sot,am ales Danemarca fiind cea mai apropiata ca distanta de Ro(mai exact Timisoara ).
Asa ca,am hotarat sa inving starea de anxietate si sa  ma prepar putin pentru ceea ce urmeaza.
Cum e viata in Danemarca? oamenii, locurile, clima(asa cum o resimtiti voi, nu din prognoza meteo,,,)
Exista cu adevarat o comunitate romaneasca acolo? adica oamenii se intalnesc, comunica, petrec timp impreuna ?
Care sint posibilitatile de a-mi gasi un job in conditiile in care :am terminat ISE-ul la Tim ,am lucrat in Ro ca si consilier in Ministerul de Finante(control fiscal) timp de 7 ani iar ultimul an(inainte de a ma muta in Elvetia) am condus serviciul de metodologie al unei firme de consultanta-audit,,,altfel spus, cat cantareste acolo experienta intr-o tara ca Ro , faptul ca , la mom cand ma voi muta acolo voi avea o intrerupere de mai mult de 2ani (anul trecut am lucrat 5 luni pt consulatul francez de aici ca `personal administrativ`), desigur ca nu vb daneza (doar engleza -franceza),,,
Care sint zonele/cartierele (din oras sau pana la max 10-15 km ) mai placute de locuit ?
Cam atat pentru moment,,,m-as bucura tare mult sa primesc mici informatii, sfaturi , idei  si poate chiar sa cunosc deja viitori amici,,,multumesc !


pus acum 15 ani
   
Beatrice
Administrator Piticii

Din: Copenhaga - DK
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2769
Saliu Eliza. Bine ai venit!

Hai sa-ti raspund la intrebare. Danemarca pe scurt este o tara frumoasa si tareee scumpa. Danezii sunt ok daca ii cunosti, snt oameni curiosi. In schimb te respecta, ceea ce este foarte bine.


Exista comunitate romaneasca si parca isi dadeau mereu intalniri. Eu una nu m-am intalnit. Am grupul meu de prieteni pe care ii vizitez...

De gasit ceva de munca se poate, la firme mari, se pune accent mult si pe daneza, dar poti gasi job si in engleza.

Cat despre cartiere, ce sa-ti zic, peste tot e scump. O chirie la 2 camere ajunge la 10.000 kr. Nu mai vorbesc de cele cu 3. Acuma depinde de zona este drept, mai aproape de centru, mai la margine, na, gasiti o firma si va indruma.

Noi stam in Osterbro. Ne place, e aproape de centru.

Biciclete sa va luati, sunt cele mai practice. Bine, dar ce zic eu, ca banuiesc ca sotul merge la serviciu cu masina, nu? Insa e buna bici ca sa eviti aglomeratia.

pup

sunt pe mess cand vrei sa vorbim.

rotaru_beatrice




_______________________________________
- hobby bijuterii - forum bijuterii - forum sanatate - forum pentru mamici

pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la