Piticii
Forumul romanilor din DK si de pretutindeni! BINE ATI VENIT!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Piticii | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PITICII

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
pissy_kitty pe Simpatie
Femeie
24 ani
Sibiu
cauta Barbat
24 - 48 ani
Piticii / Prieteni din occident ;) / Ceva despre Suedia! Moderat de cristina, dana210773, ioana, puiut
Autor
Mesaj Pagini: 1
Beatrice
Administrator Piticii

Din: Copenhaga - DK
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2769
1. Regimul vamal

Suedia limitează prin lege cantitatea de băuturi alcoolice şi tutun ce poate fi introdusă pentru consum personal sau cadouri, exclusiv de către persoane ce au depăşit vârsta de 18 ani (tutun) sau 20 ani (bauturi) prin aşa-numita „raţie a călătoruluiâ€Â? constând în: 1 litru bauturi distilate sau 2 litri vin tare/şampanie; 2 litri vin; 32 litri bere; 200 ţigarete (sau echivalent). Cantităţile ce depăşesc „raţiaâ€Â? pot fi introduse cu plata tuturor taxelor, doar dacă nu sunt destinate comercializării.
Pentru alte bunuri se aplică scutirea de taxe vamale dacă valoarea totală a acestora nu depăşeşte 1700 SEK, incluzând bunurile cumpărate în timpul călătoriei.

ÃŽn cazul animalelor care nu provin din statele membre ale Uniunii Europene, este obligatoriu certificatul medical internaţional dar se aplică şi măsura carantinei (câteva saptamâni), costurile fiind de ordinul zecilor de mii de coroane suedeze.

2. Condiţiile necesare obţinerii permisului de şedere si regimul străinilor:

Suedia aplică reglementările în vigoare impuse de acordul Schengen. Autoritatea competentă în domeniul străinilor este Oficiul pentru Migrări (Migrationsverket). Permisele de rezidenţă şi permisele muncă (indiferent de tip şi durată a activităţii) trebuie să fie solicitate anterior plecării, de la ambasada suedeză din ţara de plecare. Solicitanţii sunt avertizaţi asupra duratei lungi de primire a răspunsului. Permisul de şedere deja obţinut poate fi reînnoit la secţiile locale ale Oficiului pentru Migrări, înainte de expirarea celui anterior. Străinii aflaţi în Suedia trebuie să respecte legile interne şi reglementările impuse prin Convenţia Schengen

3. Alte informaţii

Limba oficiala: SUEDEZA
Ora locala: GMT + 1 (ora României - 1)
Moneda naţională (curs fata de EURO): Coroana suedeză (SEK)
Curs aproximativ 9,2 SEK = 1 euro

Circulaţia pe drumurile publice si conditiile de parcare: se circulă pe partea dreaptă a şoselelor, regulile şi semnele de circulaţie fiind asemănătoare cu cele româneşti. O deosebire mai mare există în cazul priorităţii în sensul giratoriu, unde autovehiculul care se află în intersecţie are prioritate. Parcarea este reglementată şi, de regulă, plătită (între 5-20 SEK/oră, amenzile pentru nerespectarea regulilor de parcare sau neplata taxelor fiind considerabile (cel puţin 500 SEK). Conducerea autoturismului în stare de ebrietate se sancţionează în funcţie de circumstanţe şi de cantitatea de alcool depistată şi se poate pedepsi inclusiv cu închisoare.

Perderea sau furtul de documente: se anunţă cazul la cea mai apropiată secţie locală de poliţie, care întocmeşte un proces-verbal, în baza căruia se pot face demersurile, la Ambasada României, pentru obţinerea unor documente noi sau provizorii. Procedurile pot dura câteva zile.

Deces: situaţia este prevăzută, de regulă, în contractele de asigurare, obligatorii la plecarea din ţară. ÃŽn situaţia în care se doreşte înregistrarea decesului la autoritatea competentă română şi eliberarea unui certificat de deces românesc, decesul trebuie declarat la ambasadă în termen de 3 zile

Accident:riscul este, de asemenea, cuprins, de regulă, în contractele de asigurare (cartea verde şi eventuale asigurări personale)

ÃŽn situaţiile în care nu există asigurări, trebuie achitate integral costurile pe care le implică decesul/accidentul etc., care sunt de ordinul miilor de coroane (sutelor de dolari/euro).

Utilizarea telefoanelor publice:

se face pe bază de cartelă magnetică valorică, disponibilă la postă, port/aeroport, magazine de telefonie, chioşcuri de ziare etc.

4. Misiunea diplomatică si consulatele României

Rumäniens Ambassad
Östermalmsgatan 36, Box 26043, 100 41 Stockholm
Tel. 0046-08-10.86.03, Fax. 08-102852
Website:
e-mail:


_______________________________________
- hobby bijuterii - forum bijuterii - forum sanatate - forum pentru mamici

pus acum 18 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la