Colectia de poze piticii.3xforum.ro
Total 216 poze.

InapoiInainte

 
sunt de craciun pe celalalte nu le-am actualizat sa ne ;) messenger, skype ;)sunt de Craciun pe celalalte nu le-am actualizat
23.07.200648.5KB
ca nu sti ce inseamna romania adica sa locuiesti in romania, fiecareisi face legea singur, si carebeatrice.....hm....inseamna ca nu sti ce inseamna romania adica sa locuiesti in romania, fiecareisi face legea singur, si care este mai "tare" ala conduce....ce spui tu de liniste si legi...intr-adevar asa este si aici in suedia ,dupa orele 22 nu ai voie nici macar dus la baie sa faci,asta sta scris in contractul casei (cei care sta la blok) numai spun de ascultatul muzicii,aia delok dupa 9 seara, iar in weekend ai voie pana pe la 11 -12 sa asculti muzica dar normal la modul civilizat,iar daca vrei cumva sa faci o petrecere si cumva crezi ca o sa fie cam deranjanta treaba, mergi frumusel si vb cu vecinii si totul este ok. Si mi se pare normal ,asta inseamna civilizatie dragelor...pe cand in romania nu poti merge la usa vecinului de frica...hm....daca as avea o putere credeti-ma ca pe toata lumea i-as pune la punct....cum saraca famile cum scria susnumita Monu,ca este nevoita sa asculte manele alea imputite ale vecinilor...hm nu stiu ce sa mai spun dar sistemul din romania lasa de dorit...:nod:
22.07.20064.2KB
hypoestes este un fel de urzicuta ingrijeste ca si urzica decorativa de apartament coleus blumei.Hypoestes este un fel de urzicuta decorativa, nepretentioasa. Climat Se ingrijeste ca si urzica decorativa de apartament Coleus Blumei. Creste bine intr-un loc foarte luminos, pe orice tip de pamant de flori. La intuneric, se alungeste si se decoloreaza. Vara se poate tine afara in gradina. Iarna trebuie sa i se asigure cel putin 12ºC. Udatul Cand e cald se uda des pentru ca e destul de setoasa. Udarea se reduce la temperaturi mai mici. Ingrijire Pentru ca pe masura ce creste se dezgoleste de frunze la baza, trebuie tunsa periodic. Din lastarii indepartati se pot obtine noi plante, daca se pun la inradacinat in apa. Se replanteaza primavara.
28.07.200625.8KB
si aici! topiary - tehnica tunderii plantelorsi aici!
07.08.20067.8KB

 
la praji de mai sus:

se respecta si modul de preparare de mai sus doar bananele cu capsuni sauALTERNATIVA LA PRAJI DE MAI SUS: se respecta ingredientele si modul de preparare de mai sus doar ca...schimbam bananele cu capsuni sau prune pe care le aduagam dupa ce blatul s-a copt la care putem adauga o crema instant sau un strat de frisca-asta ca sa NU ne complicam cu tot felul de preparari de creme:)))!
03.08.200633.2KB
mai ieri am facut niste bilute, ca un fel de cozonacel, super bun si a iesit foarte fain!


sa vedemMai ieri am facut niste bilute, ca un fel de cozonacel, super bun si a iesit foarte fain! Sa vedem daca se vede ceva!
01.08.20063KB
shi pentru ca bea.. a fost singura care s-a oferit sa ma ajute mai primeste ceva in aici ce am dulciShi pentru ca BEA.. a fost singura care s-a oferit sa ma ajute mai primeste ceva in plus;).BEA...uite aici ce am promis;).Pupicei dulci
12.07.20219.4KB
azi este 1 martie vine primavara ... 
odata cu apropierea primavara isi anunta sosirea alaiuluiAzi este 1 Martie Vine primavara ... Odata cu apropierea Martisorului, primavara isi anunta sosirea alaiului enigmatic de miresme parfumate, acompaniat de festivalul cromatic, incantator, al florilor ce ne incalzesc sufletul. La multi ani! In Martie, iti doresc sa primesti atatea flori incat sa-ti faci gradina. Atatea felicitari incat sa ai vorbe bune pentru tot anul... Atata dragoste incat chiar daca ai da inapoi la fiecare, tot ti-ar mai ramane... O primavara cu multa bucurie! Chiar daca au in comun sensibilitatea, frumusetea, delicatetea... femeile sunt unice... "La multi ani!" fetelor, femeilor, mamelor si bunicilor! Eu am primit un buchet tare frumos de flori de la sotul meu azi...binenteles pe 8 martie sigur imi va cumpara ceva sau vom iesii undeva ..asa face el surprize...nici nu-mi spune ...numai imi face surpriza...:hi:
22.07.200641.8KB

 
..de criticat nu-mi place sa critic pe nimeni aparte ca defapt nimeni nu suntem din noi avem..de criticat nu-mi place sa critic pe nimeni aparte ca defapt nimeni nu suntem perfecti,fiecare din noi avem "atractii" si "neatractii" ....axact ca niste poli care se atrag si se resping...asa si cu noi oamenii...parerea mea! Mie una imi place Teo chiar urmaresc emisiunea ei zilnic si pot spune ca este o tipa tare desteapta,plus ambitia ei de a slabi ma facut s-o indragesc si mai tare! In rest reclamele daaaaaa.ma toaca la nervi :rotfl:
03.08.20063.8KB
dr lili, dupa 2 ani de incercari, dupa ce am adus-o aici si apoi a trebuit sa plece iarasi indr LILI, dupa 2 ani de incercari, dupa ce am adus-o aici si apoi a trebuit sa plece iarasi in Romania, mama in sfarsit se opereaza la un medic foarte bun pe data de 29 martie adica peste cateva zile....acum cu bunul Dumnezeu inainte sper sa fie si rezultate bune pentru ca operatia este la coloana si la bazin..... (este prima data cand deschid acest subiect cu cineva)...... multa bafta in planul tau, sper din suflet sa-ti reuseasca, daca tu crezi ca aceasta este cea mai buna alegere! te pup si nu dispera caci asa cum iti spuneam si-n mesajul de ieri, intr-o buna zi Dumnezeu isi intoarce privirea si la tine si cu siguranta te va ajuta!
26.07.200640.1KB
si aici! cultivarea freziei in ghiveci!si aici!
06.08.200620.8KB
ea este marie si are...1 ce v-a in dk? impresii, povesti, prieteniea este Marie si are...1 anisor!:hi:
27.07.200630.9KB

 
mai apuc si eu sa intru pe aici! :hi:
ce mai faceti, fetelor? ...hmmm, vad o dragalasa fetisoara deServus!...Doamne, mai apuc si eu sa intru pe aici! :hi: Ce mai faceti, fetelor? ...hmmm, vad o dragalasa fetisoara de ingeras la Dana...FELICITARI PENTRU BEBE :):):)...mama, cate am pierdut! Fetelor, sper ca va gasesc bine sanatoase si...mai baftoase ca mine :rolleyes:! De ce? Pai...munca mea de 3 luni de zile, s-a dus naibii: am invatat pentru un test de engleza, pe care l-am dat azi, numai ca desi m-am pregatit serios pentru el, efectiv...m-am blocat, avand un atac de panica ingrozitor...mai, nu mai stiam nici cum ma cheama, ce sa mai fiu atenta la ceea ce trebuia sa fac, asa ca...am pierdut 180 $=taxa testului, aiurea datorita prostiei mele. E prima data cand patesc asa ceva la un examen. Desi sunt o emotiva de fel, nu mi s-a mai intamplat sa vad negru in fata ochilor...IMI VINE SA MOR DE CIUDA! Imi vine sa trag un plans dar...in fata sotului meu trebuie sa fiu tare pentru ca el ma stie o puternica si nu o copila plangacioasa dar...simt ca explodez. ...ca sa trec la altele mai vesele: am fost duminica la o biserica ucrainiana ortodoxa, desi nu cunosc limba, nu conteaza, mi-a placut la nebunie...recent am aflat ca la 2 ore de noi este si una romaneasca, e cam departe dar cred ca merita...nu sunt o religioasa sau nici macar o buna crestina dar...imi lipsea tare mult o biserica in care sa ma pot ruga...a, am gasit zacusca, apa Borsec, cafea Jacobs, cremsnit, cabanosi, pateuri, icre, toate ca in Ro, la un magazin ucrainian. Acum doar de acolo cumparam mancare-ma bucur atat de mult: pentru ca de la vegeta la prajituri...parca as fi acasa. :razz: ...in rest nimic nou, a ba da, am uitat...mi-am cumparat cizme facute in Dk...nostalgia, bate-o vina! Pupici si bafta in tot ce faceti! :hi: p.s: uitati nepoteleul meu, Philip...ma mandresc si eu cu nepotii ca...bebelusi personali nu am!;)
21.11.200630.7KB
salata de patrunjel (tabouli) 


6 legaturi de patrunjel se spala bine si se aleg numai frunzele siSalata de patrunjel (tabouli) 6 legaturi de patrunjel se spala bine si se aleg numai frunzele si coditele fragede. Se toaca marunt, amestecandu-se apoi cu o cantitate egala de frunze proaspete de menta tocate. Se adauga o lingura de bulbur (grau sfaramat) care a fost inmuiat in apa calda 30 minute, o rosie mare taiata in cuburi mici si zeama de la jumatate de lamaie. Menta proaspata se poate pastra peste iarna in congelator. Salata se mananca in cursul zilei ori de cite ori iti este foame. La micul dejun: O cafea fara zahar si un fruct (portocala, grapefruit, capsuni sau mar) La pranz: Un piept de pui la gratar sau fiert si un mar La cina: Un ou fiert, un morcov mare crud si un mar Atentie! Se beau cel putin 3 litri de apa / ceai fara zahar / bors crud. Sunt interzise sucurile. Curele cu patrunjel sunt contraindicate femeilor insarcinate si celor care alapteaza. In aceste cazuri, se poate consuma totusi patrunjel doar in cantitati mici, in salate, supe si ciorbe).
17.08.20069.9KB
o alta! la o barfa pentru toata ziua (11)o alta!
28.11.200644.6KB
o creatoare de moda va lansa o noua    celebrul fes tuguiat marca pe care basescu l-a purtat cuO creatoare de moda va lansa o noua moda...... Celebrul fes tuguiat marca “Paul&Shark� pe care Basescu l-a purtat cu ocazia vizitelor in Valea Oltului a starnit numeroase pasiuni atat in randul fanilor presedintelui, cat si in randul designerilor de moda din Romania. Si daca cei mai multi dintre acestia din urma s-au multumit sa comenteze podoaba vestimentara a presedintelui, Roxana Moise, designerul casei Ambrozia, se pregateste sa lanseze colectia “Fesul lui Basescu�. Fesul prezidential a fost pe larg comentat de cativa designeri romani care sunt de parere ca Basescu a fost inspirat atunci cand a ales accesoriul vestimentar de la Paul&Shark. Catalin Botezatu a spus ca presedintele este “cool� cu fesul pe cap, dar l-a sfatuit sa-l poarte “mai indesat pe cap�, Zina Dumitrescu i-ar recomanda ca alternativa si varianta basca englezeasca, iar Mihai Albu a declarat ca l-ar vedea cu o palarie cu boruri mici. Prima care s-a gandit sa lanseze in serie moda fesului prezidential a fost Roxana Moise, designer al casei de moda Ambrozia, care a realizat deja prototipul colectiei “Fesul lui Basescu�. Tanara de numai 22 de ani a debutat ca designer vestimentar in cadrul Bucharest Fashion Week 2005, unde a prezentat o colectie foarte apreciata de public. Roxana spune ca atunci cand l-a vazut pe presedinte la televizor cu fesul pe cap in Valea Oltului, s-a gandit imediat sa lanseze o colectie de caciulite prezidentiale à la Basescu. (sursa Libertatea)
22.07.20062.9KB

 
iuliana, pusasi o poza cat casa, bre! mai mica nu putusi s-o eu! la o barfa pentru toata ziua (4)Iuliana, pusasi o poza cat casa, bre! mai mica nu putusi s-o faci? ti-am modificat-o eu!
19.12.202016.5KB
fie ca primele raze calde ale acestei luni sa va inima si sa va redea bucuria 

martisor 

e noiFie ca primele raze calde ale acestei luni sa va incalzeasca inima si sa va redea bucuria primaverii... Martisor e primavara-n noi si-aiurea, risipa e de Martisor, zidita-n cantec e padurea, ca-ndragostitu-n aprig dor. risipa e de Martisor, renasc sperante,dau tarcoale, limpedea flacara a lor si-azvarl spre cer,in sarutare. zidita-n cantec e padurea, ma plimb prin ea ca prin poem, innod in ochii mei uimirea si ma alung si ma rechem. ca-ndragostitu-n aprig dor, asa cred eu in primavara si ma adun dintr-un cocor, cu zvon de aripa amara... ca-ndragostitu-n aprig dor, zidita-n cantec e padurea, risipa e de Martisor, e primavara-n noi si-aiurea.. Ca si voi, sunt departe de casa si ca sa-mi alin putin dorul am rugat-o pe mama ca in fiecare an sa-mi trimita martisoare. Cei din jurul meu sunt uimiti in fiecare prima saptamana din martie, si ma intreba mereu: "ce porti in piept?"... Si in primavara asta sunt mandra ca sunt ROMÂNCA. O primavara minunata tuturor si... nu uitatai sa va alegeti o baba ;)
20.08.20063.1KB
deciiiiii bun venit pe site-ul nostrudeciiiiii
30.07.20062.7KB
...inca una... la o barfa pentru toata ziua (11)...inca una...
28.11.200647.3KB

 
manhattan
 3/4 whisky bourbon;
- 1/4 martini rosu.
  se agita in shaker cu gheata. se strecoara siMANHATTAN Ingrediente: - 3/4 whisky bourbon; - 1/4 martini rosu. Se agita in shaker cu gheata. Se strecoara si se serveste in pahar de martíni. OLD FASHION Ingrediente: -2 lingurite de zahar; -4 picaturi de Angostura; -O coaja de lamaie si una de portocala. Se piseaza putin cu zdrobitorul din lemn. Separat se amesteca in shaker o cupa de whisky bourbon cu gheata. Se pun cele doua amestecuri intr-un pahar de whisky. ROB – ROY Ingrediente: -3/4 whisky; -1/4 martíni rosu. Se amesteca intr-un pahar cu gheata. Se strecoara si se serveste rece. Se poate decora cu cirese. AFFINITY Ingrediente: -1/4 whisky de malta; -1/4 martíni alb sec; -1/4 martíni rosu; -2 picaturi de Granadina. Se agita total intr-un pahar cu gheata. Se strecoara si se serveste foarte rece. MINT JULEP Ingrediente: -1 cupa whisky bourbon; -2 linguri de zahar; -Frunze de menta. Se pun toate ingredientele in shaker cu 3-4 cuburi de gheata. Se varsa intr-un pahar cu tot cu gheata si se decoreaza cu menta. HIGHBALL Ingrediente: -6 cl de bourbon; -Ginger ale; Se pun intr-un pahar inalt plan cu gheata. Se poate decora cu o spirala de coaja de lamaie. TIERRAS ALTAS Ingrediente: -3 cl de whisky; -2 cl de marini sec; -1 cl de suc natural de portocale; Se amesteca totul in shaker cu gheata. Se strecoara si se serveste intr-un pahar de martini. Se pulverizeaza deasupra nuca macinata foarte marunt. Si se poate decora cu coaja de portocale. AMOR Ingrediente: - 1 cl whisky; - 1 cl coniac; - Sampanie; Se agita whisky-ul si coniacul cu gheata in shaker. Se strecoara si se adauga sampanie pana la umplerea paharului. IMAGINI: whisky cocktails
31.07.200643KB
desigur, cand se anunta  baga viteza: curatenie luna prin casa, un miros frumos si discret, o tinutadesigur, cand se anunta musafiri......zbrrrrrrrrrr baga viteza: curatenie luna prin casa, un miros frumos si discret, o tinuta impecabila, dar trebuie sa recunoastem ca ii dam gata cu mancarea!!!!!!! ce mancaruri gatiti voi cand aveti musafiri?? cum aranjati masa?? dar salatele?? cum decorati totul?? uitati castraveti transformati in cactusi:
03.08.200631.7KB
salut fetele ! :hi:

ce mi-a placut faza cu...dana ! carmen, cred ca din cauza avatarului te-auSalut fetele ! :hi: Ce mi-a placut faza cu...Dana ! Carmen, cred ca din cauza avatarului te-au confundat fetele ! :rotfl: Supermisto surpriza prietenului tau ! Si mai misto e ca i-a "iesit" cum trebuie ! Bravo !:wink2: Deea , sa va traiasca nepotelul, e un dulce ! Si pentru ca tot veni vorba de bbei, sa va pun si eu o poza cu al meu , in virsta de 21 saptamini, in burta deocamdata ! Ieri am fost la ecografie si toate au iesit bune ! Numai de desfacut picioarele , nu a fost de nici un chip , asa ca nu am putut detecta inca ...sexul ! =( Asta e !
27.02.202034.5KB
Hobby-uri...Exemplificare...
03.08.20068.7KB

 
aranjament floral  2 florale...aranjament floral 2
11.08.200629.2KB
la multi ani pifosutz! si bebici de (1)LA MULTI ANI PIFOSUTZ!
08.08.200614.8KB
uitati o poza care mie mi-a placut mult.cum v-am spus este o poza facuta la zoo aici in ploiestiUitati o poza care mie mi-a placut mult.Cum v-am spus este o poza facuta la Zoo aici in Ploiesti
03.08.200630.9KB
e cineva din iasi? sau macar il cunoaste cat de cat? as vrea dak se poate sa imi si mie cateva cue cineva din Iasi? sau macar il cunoaste cat de cat? as vrea dak se poate sa imi recomandati si mie cateva restaurante cu specific japonez din Iasi. Va multumesc mult :D
30.08.200740.6KB

 
botanica: sesanum : de susan a fost pentru prima oara forma sesemt de german ebers pe un papirus ceSUSAN Denumirea botanica: Sesanum indicum Familia : Pedaliaceae Numele de susan a fost pentru prima oara întâlnit în forma sesemt într-o însemnare descoperita de egiptologul german Ebers pe un papirus ce dateaza aproximativ din anul1800 î.Chr. Nu se stie sigur daca susanul este originar din Africa sau din India, dar cert este ca semintele acestei plante pretioase au ajuns si în China unde au fost primite cu mare interes. Acum aproape 4000 de ani, chinezii ardeau uleiul de susan pentru a obtine o funingine, folositoare la fabricarea cernelii, iar semintele si uleiul mai fin, galbui, erau folosite în bucatarie. Scrierile vechi atesta faptul ca susanul era cunoscut si în Siria si Mesopotamia, iar Pliniu cel Batrân pomeneste despre culturile de susan din Grecia si din Asia. Se mai stie ca, atunci când au fost îmbarcati pe drumul sclaviei, negrii din Africa au luat cu ei seminte de susan în America (si acestea au ajuns pâna în Indiile de Vest), crezându-le aducatoare de noroc. Cultivarea Susanul este o planta tropicala anuala, înalta de aproximativ 1.8m. Prezinta inflorescente de culoare roz-alb si frunze cu perisori, ce adesea erau folosite în medicina straveche la infuziile pentru calmarea durerilor de ochi. Recoltarea se face astfel: plantele se taie si se agata cu coada în sus si cu inflorescenta în jos, pâna când semintele se usuca si cad singure, putând fi astfel culese. Acestea sunt mici, plate si ovale. Pot fi de culoare rosie, galbena, maro sau neagra. Daca sunt decojite, se observa ca miezul are o culoare crem. Semintele albe sunt cele care se gasesc de obicei în vânzare, dar se comercializeaza si susanul negru, necojit. De asemenea, se prepara spre vânzare si susan gata prajit care are o culoare galbui-închis. Susanul este cultivat în multe tari: India, China, Burma, Mexic, Pakistan, Turcia, Uganda, Sudan si Nigeria. Cea mai mare parte din product ia fiecarei tari este pastrata pentru consumul propriu. Sudanul si Nigeria sunt exportatorii mondiali principali de susan. În tara noastra se cultiva pe suprafete mici de teren, mai ales în partea sudica a tarii, în Constanta, Teleorman, Ialomita, Giurgiu. Aroma si savoarea În ciuda continutului bogat în ulei, susanul nu are o aroma puternica. Atunci când este prajit însa, aroma lui devine mai intensa. Uz medicinal Susanul este folosit în fabricarea laxativelor, ca emolient si în compresele încalzite, care calmeaza durerile musculare si articulare. Pentru ca uleiul de susan nu mucegaieste foarte repede, este folosit în producerea lubrifiantilor, a sapunului, a produselor cosmetice. Materia ramasa dupa presarea uleiului este plina de proteine si este comestibila. Uz culinar Uleiul de susan este un ingredient important în gatit. Prin presare la rece se obtine un ulei cu gust foarte fin, de culoare galben-deschis, care este folosit în alimentatie, în industria conservelor, la fabricarea margarinei si a produselor de cofetarie si patiserie. Prin presare la cald se obtine un ulei închis la culoare, care se foloseste la fabricarea sapunului, a indigoului si a hârtiei. Din semintele macinate se obtine o pasta uleioasa de culoare galbuie numita tahini folosita la prepararea unei specialitati orientale numita hummus. Pasta tahini se amesteca bine cu suc de lamâie si usturoi pisat si se unge pe pâinea prajita, servita ca aperitiv sau la picnic. În Extremul Orient susanul este foarte popular si foarte des folosit în bucatarie. Uleiul este adeseori ada ugat pentru a da aroma mânca rurilor. Crevetii sunt dati prin seminte de susan înainte de a fi prajiti. Semintele mai pot fi ada ugate peste merele coapte, sau merele glazurate în caramel. Cu susan se condimenteaza mânca rurile de peste si unele sosuri. Gomasio este o specialitate japoneza compusa dintr-un amestec de seminte de susan si sare, folosita ca si condiment pentru salate. Semintele de susan sunt foarte des presarate deasupra pâinii, a biscuitilor si a altor produse de patiserie si panificat ie, în întreaga lume. În Turcia din susan se fabrica halvaua.
25.07.20066KB
la multi ani si multa, multa sanatate!! la multi ani alexandrala multi ani si multa, multa sanatate!!
27.07.200612.1KB
o alta poza pozao alta poza incredibila......:wink2:
31.07.200635.1KB
logodna la roma
julia (sexxy) si bogdan chelaru, Logodna la Roma Julia (sexxy) si Bogdan Jianu Julia Chelaru, "pisica alba" a trupei Sexxy, s-a logodit in Italia, la Roma, cu iubitul si totodata managerul trupei din care face parte, Bogdan Jianu. Evenimentul a avut loc acum o saptamana, cand Julia si iubitul sau au plecat intr-o scurta vacanta de 5 zile in Italia. Cei doi sunt impreuna de cinci ani si traiesc o frumoasa poveste de dragoste. Cu ocazia excursiei la Roma, Bogdan i-a facut o surpriza cantaretei, daruindu-i inelul de logodna, din aur alb cu diamant, cumparat special din Peninsula, la binecunoscuta Fontana di Trevi. Desi si-au dorit o logodna la Paris, cuplul Julia Chelaru-Bogdan Jianu a facut primul pas spre casatorie acum cateva zile, in Italia, la Roma. Iubitul Jiuliei a dorit insa sa o surprinda pe cantareata intr-un loc romantic si sa-i ofere inelul de logodna atunci cand aceasta se astepta mai putin. Astfel a luat la pas mai multe magazine din Roma in cautarea unui inel frumos pe care i l-a daruit mai apoi Juliei, la Fontana di Trevi, avand ca martori un cuplu care i-a gazduit in Italia. O data cu inelul de logodna, Julia a primit aplauze si un imens buchet de trandafiri rosii de la vanzatorii ambulanti care vindeau flori pe langa Fontana di Trevi si au surprins momentul destul de emotionant pentru cantareata. Se pare ca Bogdan a surprins-o pe Julia intr-un mod romantic inca de la inceputul relatiei lor. Acum cinci ani, la mare, el i-a facut acesteia o carare de lumanari "presarata" cu petale de trandafiri, de la o discoteca de pe plaja din Mamaia pana la malul marii. Pe de alta parte, Julia se gandeste sa-si asigure sanii, evaluandu-si formele cu care a inzestrat-o natura la suma de 20.000 de euro. Ea face mari eforturi sa se intretina si sa fie mereu in forma. MAI MULT:
22.07.200615KB

 
am sa cercetez cazul alta ma duc sa-mi fac un ceai verde.. vrea cineva? la o barfa pentru toata ziuaam sa cercetez cazul :razz: una alta ma duc sa-mi fac un ceai verde.. vrea cineva?
26.07.20214.4KB
daca tot stau inchisa in ksa macar sa ma bag la facut o super aveti shi voi reteta pusa in caz ca vaDaca tot stau inchisa in ksa macar sa ma bag la ingrasat:dinti:.Am facut o prajiturica super aveti shi voi reteta pusa in caz ca va este pofta:zzz:.Uitati aici shi o poza.
02.11.20206.1KB
face parte din familia prefera spatiile luminoase si serele calde si se uda cu moderatie. 
 
 
 seFace parte din familia palmierilor, prefera spatiile luminoase si serele calde si se uda cu moderatie. Climatul Cocotierul se ingrijeste la fel ca ceilalti palmieri. Prefera spatiile luminoase, dar suporta si semi-umbra. Vegeteaza intens vara si se simte bine in repaus iarna. Fiind un palmier de sera calda, iarna nu trebuie tinut la temperaturi de sub 16°C. Udatul Se uda cu moderatie. Cand e in vase foarte mici se poate uda mai des, dar se arunca excesul de apa din farfurie, intrucat radacinile sunt foarte sensibile la apa stagnanta. Ii place sa fie stropit cu apa pe frunze. Aerul uscat si foarte cald ii este daunator; din cauza lui i se usuca frunzele la varfuri. In plus, trebuie avut grija ca pe varful plantei (mugure) sa nu stationeze picaturi de apa. Planta trebuie ferita de curentii de aer. Pamantul Substratul trebuie sa contina pamant de gradina, pamant de frunze si nisip. Nu se foloseste turba din comert. Transplantarea se executa primavara, la intervale mari de timp (3-10 ani) si numai atunci cand radacinile ocupa vasul in intregime, ies la suprafata sau prin orificiul de scurgere a apei. Atentie la transplantare sa nu le rupeti! Vasul in care se planteaza trebuie sa aiba drenaj bun. Cresterea plantei e lenta (1-3 frunze pe an). Vara i se pot administra de cateva ori ingrasaminte pentru plante decorative prin frunze. Inmultirea Cocotierul se poate obtine din nuca de cocos. Pentru a germina aceasta trebuie sa fie coapta, deoarece are coaja tare. Se pune la inmuiat 48 ore in apa calda sau i se pileste capatul. Nu se ingroapa decat pe jumatate in pamantul din ghiveci. Se planteaza intr-un substrat fibros, format din pamant de turba si nisip, care mentine umiditatea si caldura. Se tine la cald (25-30°C) si se uda constant. Atentie! Nu se sparge nuca si in nici un caz nu se scoate laptele. Mult succes
22.07.200616KB
uite ceva despre a familiei agavaceae alaturi de beucarnea (nolina), si agavele americane, acesteauite ceva despre DRACENA! Membra a familiei Agavaceae alaturi de Beucarnea (Nolina), Sansevieria si Agavele americane, acestea din urma dand si numele familiei, Dracaena este o planta a carei denumire inseamna in limba greaca "zmeoaica". Dracaena are aspect asemanator cu cel al plantei numite Cordiline. Diferenta dintre cele doua plante este data de culoarea radacinilor - portocalii la Dracaena si albe la Cordiline, si de prezenta sau absenta tulpinilor rizomatoase (aceasta este intalnita numai la Cordiline). In ansamblu, aceste doua plante seamana cu niste palmieri: trunchiul se numeste stipa si are in varf un manunchi de frunze. Dracaena este intalnita din Madagascar pana in India si din Congo pana in Camerun si Guineea. Varietatea marginata provine din insula Madagascar unde ajunge pana la 3 m inaltime, avant tulpina contorsionata. Se remarca prin frunzisul sau cu borduri rosii, inguste sau mai late. Cultivarul tricolor are striuri cu rosu si galben. Varietatea draco are un aspect foarte elegant din cauza tulpinei mai subtiri si a frunzelor mai lungi si frumos arcuite. Daca dispune de suficienta lumina frunzele se bordeaza usor. Varietatea fragrans provine din Guineea si are tulpina viguroasa cu frunze verzi stralucitoare si asezate aproape in pozitie verticala. Cele 3 cultivaruri (Victoria, Lindenii si Masangeana) sunt foarte decorative prin borduri, benzi si striuri de culoare galbena. Varietatea deremensis este una dintre cele mai cunoscute si provine din Africa tropicala. La ea bordurile si dungile sunt de culoare alb sau crem. Varietatea godseffiana ce provine din Congo este un pic mai neobisnuita. Ea prezinta pe frunze pete albe, galbene sau crem semanand destul de mult cu Aucuba. Varietatea sanderiana (Camerun) este mai scunda decat celelalte iar frunzele sale sunt verzi-cenusii bordate cu crem. Din indepartata Indie provine varietatea reflexa (Pleomele reflexa) cu frunze late si bordura galbena. Ea este foarte sensibila la conditiile de mediu, nesuportant uscaciunea din aer. Dracaena este o planta cu vegetatie continua si crestere destul de rapida. Indiferent de specie, minimum de temperatura este de 10-12 gr. C, dar pentru o buna dezvoltare se recomanda 15-21 gr. C. Lumina recomandata este cea care vine de la ferestrele orientate catre est sau vest, dar sunt si specii pentru care semiumbra nu este chiar greu de tolerat. Udarea plantei este foarte importanta, pentru ca desi este necesara o udare regulata apa nu trebuie lasata sa invadeze ghiveciul dar nici pamantul nu va fi lasat prea multa vreme uscat. In ambele situatii planta va avea de suferit (ii cad frunzele). Daca umezeala va fi prea mare, radacinile vor putrezi. In caz de uscaciune prelungita planta va muri. Umiditatea din aer e si ea importanta de vreme ce doar varietatea godseffiana rezista la aerul uscat. Solul potrivit este cel format din turba, pamant de frunze si de gradina. Dracaena se inmulteste prin butasi (de varf sau tulpina) sau prin marcotaj aerian care se aplica la plante mai batrane. Pentru inradacinare este nevoie de caldura si umiditate ridicata. Frunzele se sterg cu o carpa umeda sau se pulverizeaza cu apa in mod frecvent. In perioada calda se aplica fertilizari de 2 ori pe luna. Transplantarea se face primavara, atunci cand este nevoie (la 2-3 ani). Daca lumina este insuficienta, frunzele se decoloreaza. Dupa aproximativ 2 ani de dezvoltare, planta incepe sa piarda din frunzele de la baza. In caz de uscaciune, varful frunzelor se brunifica.
23.07.20067KB

 
iubitul meu este mecanic auto si este disperat disperat dupa w golf... 

tata tot mecanic auto esteiubitul meu este mecanic auto si este disperat disperat dupa W GOLF... tata tot mecanic auto este si ii plac toate masinile frumoase care nu consuma mult.. dak e vreun baiat pe forum poate vb cu iuby meu aici despre masini..sau fotbal... ce vreti voi.. hai mai baieti pe unde umblati..nu deschideti calculatoarele? sa nu-mi ziceti ca faceti curat in casa ... :razz:
02.08.200620.7KB
este un arbust foarte decorativ, de maxim 3 - 4 m inaltime, cu inflorire in perioada care seHibiscus-ul este un arbust foarte decorativ, de maxim 3 - 4 m inaltime, cu inflorire in perioada iulie-septembrie, care se preteaza foarte bine la tundere. Se foloseste, ca exemplar izolat, in peluze sau, pe marginea gradinilor, in grupuri si, de asemenea, pentru alcatuirea gardurilor vii. Conditii de cultivare Necesita un teren insorit si, eventual, adapostit. Pentru a stimula o inflorire mai abundenta, ramurile se taie scurt primavara. Plantare Se planteaza toamna sau primavara, cand nu este in vegetatie, dar, daca planta este cu balot de pamant intreg sau in ghiveci, se poate planta in toata perioada calda a anului, cu conditia sa nu fie foarte cald si seceta. De obicei, exemplarele mai mici se planteaza cate 1-3 (la buchet), pe doua randuri, in zigzag, la distante de 25 – 40 cm si, la plantare, se tund mai scurt, pentru a stimula ramificarea. Apoi, in fiecare primavara se fasoneaza cu o foarfeca speciala pentru garduri vii. Inmultire Se inmulteste foarte usor prin seminte, butasire, marcotaj sau altoire. Cel mai simplu, pentru un amator, ar fi sa incerce sa culeaga, spre sfarsitul verii, capsulele cu seminte fine de pe arbustii care au inflorit si sa le scuture, pur si simplu, in gradina, toamna sau primavara, langa un gard, acoperindu-le cu un strat subtire de pamant. Daca nu sunt precipitatii, se uda, din cand in cand, locul respectiv. Rasarirea se poate produce in 2-3 saptamani, dar poate dura si mai mult. Puietii rasariti se pot replanta in asa fel incat sa fie mai rariti sau pot fi lasati asa pana cand mai cresc (1- 2 ani). Hibiscus-ul este unul din arbustii cu crestere rapida si putin pretentioasa.
31.07.200613.1KB
apas intruna pe dar nu pot sa sterg imaginea. poti sa stergi tu mesajul, te rog? bag imaginea astaApas intruna pe "Modificati", dar nu pot sa sterg imaginea. Poti sa stergi tu mesajul, te rog? Bag imaginea asta de numai 7kb. Dan
19.08.200612.4KB
cantaretul gica petrescu a incetat din viata ieri in jurul pranzului, la domiciliul sau dinCantaretul Gica Petrescu a incetat din viata ieri in jurul pranzului, la domiciliul sau din Bulevardul Regina Elisabeta, la varsta de 91 de ani. Corpul neinsufletit va fi depus, astazi, intre orele 10.00 si 13.00 in holul Salii de Concerte a Radiodifuziunii Romane, urma nd ca apoi sa fie dus in capela Cimitirului Bellu. Inmormantarea este programata pentru måine. In ultimii ani, din cauza sa- natatii precare, Gica Petrescu iesea foarte rar din locuinta lui. El era ajutat cu bani si alimente de institutii precum UNITER. Artistul primea din partea statului o indemnizatie de merit in valoare de aproximativ 1.000 RON lunar. „Cred ca odata cu el moare o constanta istorica a Romaniei. Gica Petrescu parea o persoana vesnic vie. Moare o idee cu el, nu un om“, a declarat Ion Caramitru, directorul Teatrului National din Bucures ti. Compozitorul Horia Moculescu il numeste pe Petrescu „o istorie a muzicii usoare romanesti“. „Avand in vedere ca a cantat timp de 75 de ani, lucru fara egal in muzica romaneasca, este suficient pentru a-l fi transformat pe Gica intr-un monument. Culmea este ca a cantat live pana la 90 de ani“. „Gica Petrescu a avut un glas superb si o atitudine de mare profesionist. Toata viata si-a ingrijit vocea si si-a perfectionat stilul“, a adaugat Alexandru Arsinel, directorul Teatrului de Revista „Constantin Tanase“.
22.07.200610.4KB
InapoiInainte