Ce imi place mie aici? Linistea, natura (care e de o frumusete rara, numai muntii de acasa cred ca o intrec), rabdarea oamenilor - cel(e) mai folosit(e) cuvant(cuvinte) feroez este "bÃÂÂða lÃÂÂka" si se traduce"asteapta putin"-, faptul ca toata lumea zambeste, ospitalitatea feroezilor. Pana si casele imi plac, sunt atat de colorate, aduc putina veselie intr-o tara in care ploua in medie 283 de zile pe an. Imi place ca pot calatori, ca ne putem permite sa ne cumparam o casa (cu mari eforturi, dar daca viata ar fi super usoara, care ar mai fi frumusetea ei?). Imi place ca nu sunt cutremure, desi avem uragane in schimb....
Ce nu imi place: birocratia (care nu e ca acasa la Romania, dar te omoara si pe aci intr-o oarecare masura), obsesia lor cu limba feroeza. E un soi de protest anti-danez, dar frate! daca vrei ca oamenii sa iti vorbeasca limba, organizeaza niste cursuri adecvate, scoate carti (sunt numai doua in engleza, una scrisa la nivel universitar, alta depasita). Nu imi place ca suntem atat de izolati, ca sa pot ajunge acasa in Romania, trebuie intotdeauna sa cheltui o avere. Pana acum cred ca am omorat 100 000 de coroane pe avioane/feribot/benzina, in trei ani. Nu exista decat o singura companie aeriana, care taie si spanzura cand vine vorba de preturi. Feroe-Copenhaga e mult mai scump decat Copenhaga-Bucuresti. Viata e ingrozitor de scumpa- nici nu ma mira, se importa tot - si problema e ca daca nu ai un serviciu bun nu iti prea permiti multe. Of-ul meu cu diplomele l-am varsat, nu ma mai repet. Nu-mi place cum te trateaza doctorii. Feroezii nu intreaba niciodata nimic. Au un soi de fatalitate pe care eu nu o voi adopta neam de neamul meu si in vecii-vecilor. Ma deranjeaza ca intr-o tara cu atatea posibilitati, unde numarul "saracilor" e sub 1 %, nu exista un mai mare interes in a-si ridica nivelul medicinii. Doctorii de familie sunt un dezastru: gresesc diagnostice, te trimit la analize cand e prea tarziu, nu te iau in serios cand te plangi de diverse (acum trei ani am pierdut-o pe soacra-mea, care a murit, saracuta, cu zile, iar mai acum trei luni pe unchiul sotului meu, la fel).
Si cred mi-as dori sa fie mai cald si mai mult soare, dar asta nu depinde de oameni, daca m-am gasit si eu sa ma duc la - literalmente! - capul pamantului!!!
Fiecare tara are mai marile sau mai micile ei bube. Cred ca Romania ne deranjeaza atat de mult pentru ca am trait aproape toata viata noastra in ea si ne e mai usor sa vedem anumite lucruri. nu zic ca se compara, departe de mine gandul, dar eu am o speranta ca lucrurile se vor indrepta intr-un fel sau altul.
dana210773 Moderator Din: Bramming, DK
Postari: 1105
Dr.lili a scris: VA scriu din Aarbia Saudita , v-am gasit intimplator,cautam o tara in care as putea fi in siguranta si eu si copii mei,de cind cu scandalul cu pozele lui Mohamed am ajuns sa cred ca numai in Danemarca ar fi un loc sigur pt. noi.Problema mea ____cu familia sotului si oameni de aici care incearca din rasputeri de 5 ani sa-mi schimbe religia. Ma simt epuizata de 2 ori pe saptamina primesc vizita unor hagi care i-mi vorbesc mie si copilor despre CORAN SI MOHAMED.Nu am nimic impotriva islamului consider ca toti sintem egali in fata lui Dumnezeu ,atita timp cit credem in EL si in ZIUA DE APOI.AICI mi se spune ca numai musulmani vor ajunge in rai .iar locul crestiinilor este in iad.Lucrez aici si eu si sotul meu ,care primeste amenitari de la ei ca de nu-mi schimba parerea ne va desparti . i-mi doresc un viitor pt. fetele mele care de la clasa 5 sunt obligate sa poarte val.La fel ma imbrac si eu pe caldura de 40-45 de grade ,arat ca o "ninja".Va pup si am sa revin.si daca nu cer prea mult spuneti-mi cum sa ajung azilant in Danemarca??si ce sanse au acolo medici stom. si chirurgi????:
_______________________________________ dr lili
_______________________________________ "Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc. Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza!" FOTO
dana210773 Moderator Din: Bramming, DK
Postari: 1105
Offf....Dr.lili....greu cu arabii astia ! In primul rind, bine ai venit pe forum ! Daca situatia sta intr-adevar asa cum zici tu si sotul tau este un om care este mai deschis la minte decit conationalii lui, atunci incercati sa va cautati o alta tara unde sa va stabiliti.... Dk este o tara foarte libera ...si cred ca ati fi bineveniti aici....insa, din pacate nu stiu procedura pe care trebuie sa o urmati ca sa veniti aici....
Nu va pot ura decit succes si multa intelepciune !
_______________________________________ "Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc. Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza!" FOTO
Imi pare rau sa aud ca si acolo ai probleme... Off! Mai dar plecati de-acolo si gata! Cum adica sa va desparta..??? Pai nu au nici un drept sa va impuna nimeni nimic, ce ei n-au auzit de drepturile omului? Ia-uite.... Tu esti romanca, ai niste drepturi, indiferent ca esti intr-o tara straina... Tu ti-ai schimbat cumva religia?
Fetelor lasati-i messengerul ca sa aibe cu cine discuta sau intra Lili la sa ne imprieteneim, ca acolo ai messengerurile noastre! si daca ai cum sa vb cu noi... adica aici: http://piticii.3xforum.ro/post/17/1/Sa_ ... er_skype_/
dr lili in devenire PITIC Din: ARABIA SAUDITA
Postari: 24
Multumesc dragele mele,deja nu ma mai simt singura.Inca nu mi-am pierdut speranta DUMNEZEU E MARE si poate se va uita intr-o zi si la mine.OFFFFF....daca a-ti sti cit mi-as dori sa plec mai mult pt. fetele mele.Dana sotul meu este extraordinar lupta mult cu familia lui pt. mine si asta de 5 ani,el stie ca as prefera sa fiu moarta decit sa renunt la crestinism.Suntem casatoriti de 14 ani avem o relatie solida,n-ea fost bine in ROMANIA dar BANI ma facut sa iau drumul desertului.Mi-as dori mult sa ma intorc in tarisoara mea unde tot ce e frumos in ea e dat de Dumnezeu pe cind aici e facut de mina omului ,Dar ,m-ie frica, fratele sotului este fostul ABASADOR AL PALESTINEI la Bucuresti si actualul din Bulgaria si m-au amenitat ca i-mi ia copii .Ce sa fac ???M-am gindit sa fug eu prima in DK cu fetita mea cea mica(2 ani),si el sa le spuna ca sunt acasa in tara faptul ca nu plec cu toti copii sa nu le dea de banuit si daca as primi azil sa ma intinlesc cu sotul pe un aeroport sa le iau si pe celelalte 2 si apoi sa vina el.Ce spune-ti de planul meu???Iertati-ma fetelor fac scenari de depresata..ADMIN ,astia nu stiu sau nu vor sa stie de drepturile omului aici domneste iubito TRADITIA dupa care se conduc chiar si cei care au facut ceva dusuri la creier cind e vorba de RELIGIE TRADITIE FAMILIE nui mai cunosti.Nu stiu cred ca le e frica uni de alti nu am gasit explicatie.FETELOR de 5 ani ma lupt cu ei scuza mea care in ultima vreme e c-am rasuflata este"nu-mi schimb religia decit daca stiu si inteleg CORANUL". EU ca eu dar fetele mele care sunt botezate pe ascuns de mama cit am trait in Romania.Si acum i-mi suna in urechi vorbele mamei cind n-ea condus la aeroport"""lili mama o sa uiti de noi .de tara dar sa nu uiti mama de DUMNEZEUL tau""".Va las fetelor ca deja pling mama a murit acum 2 ani .am sa revin!va pup dulce !!!!
LILI, mai ma faci sa plang prin cate treci... Dar nu e posibil asa ceva.. Ar fi o solutie sa te reintorci in Romania, unde v-ar fi foarte bine... Sotul tau ce face? Cu ce se ocupa? Mai povesteste-ne despre voi!
carmen spania Moderator Din: CASTELLON - SPANIA
Postari: 515
Lily, nu stiu ce sa-ti spun, trebuie sa fie groaznic prin ceea ce treci tu acolo... fii tare pentru copiii tai si pentru dragostea ta.. si nu uita niciodata de Dumnezeu, caci intr-o zi isi va indrepta privirea si catre tine si-ti va intinde cu siguranta o mana de ajutor!!!
_______________________________________ "Scopul educatiei este acela de a inlocui o minte goala cu una deschisa." - Malcom S. Forbes
ca medic cu siguranta poti gasi de lucru in orice alta tara daca in Romania ti-e teama sa te intorci.. Eu stau in Spania si cunosc multi romani care lucreaza aici ca medici si asistente...este greu, dar se poate, trebuie sa pleci din tara in care esti daca nu iti este bine! si eu cand am venit in Spania am venit "legata la ochi", nu cunosteam pe nimeni, nu stiam unde ma voi duce, dar aveam un singur scop: sa plec din Romania sa muncesc sa faca mama o operatie foarte scumpa pentru care in Romania nici in 30 de ani nu as fi strans acesti bani! daca nu risti nu poti merge mai departe!!! te pup si ai mare grija de tine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
_______________________________________ "Scopul educatiei este acela de a inlocui o minte goala cu una deschisa." - Malcom S. Forbes
BUNA DIMINEATA ,am iesit din garda sint obosita moarta dar nu m-am putut abtine sa nu va raspund.IOANA tin sa-ti multumesc mult esti o dulceata ,inform. tale m-au ajutat sa stiu cum se da examenul de echivalare a studiilor si mi-ai fost de mare ajutor,nu pot astepta un contract de munca care poate sa apara sau nu deoarece sint fffff presata de timp trebuie sa-mi rezolv situatia in cel putin 3 luni altfel risc sa fiu musulmanca sau sa-mi pierd familia cu sau fara voia mea.De aceea planul meu de mai sus e bun TREBUIE numai sa risc sa plec singura cu toate cele 3 fete , si asa cum spune DANA "daca ai vointa ,poti sa muti si muntii din loc""nu stiu ce o sa fie dar trebuie sa incerc.ADMIN ,sa nu plingi iubito ca o fac eu destul si jur ca mai depresa si mai tare ,sint deja un doctor care are nevoie de doctor la cit sint de stresata,depresata si bulimica..CARMEN esti un inger de fata daca ai luat drumul strainatatii pt. mama ta ,te admir si felicit in acelasi timp , te rog sa-mi spui cum se simte mama si daca ai reusit sa o operezi?? sanatate multa!!!ADMIN NU ma pot intoarce cu,copii in tara decit in vizita,fratele lui este un om cu influenta si nici eu nici iubitul nu vrem sa ne pierdem copii.Iar conform legi lumii arabe ""copii apartin tatalui "".Am vazut si un caz la "povestiri adevarate""cind o romanca casatorita cu un egiptean a ramas fara baiatul ei si acuza Autoritatile Romane pt. ca nu-si explica cum la scos din tara deoarece nu-l avea inclus in pasap.lui.Eu totusi ,sint o norocoasa iubi e de partea mea nu concepe nici el sa-ti schimbi religia decit numai daca esti convins cu adevarat.EL e dr:chirurg buco-maxilo-facial,defectul lui e ff clasic in rest il maninci pe piine.Va las sa apuc sa dorm 2 -3 ore inainte sa sune tel. si sa trebuiasca sa revin la spital.PUPICII!!!!!
Lili, imi pare tare rau de situatia asta in care esti. Sa dea bunul Dumnezeu s-o rezolvati cumva ca sa te linistesti si tu!
Spune-mi Beatrice ca e mai bine, suna mai frumos, decat ADMIN!...
Voi aveti frumoase meserii si cred, ca puteti gasi oriunde in lumea asta ceva pentru voi... Si eu ma gandisem initial sa aplici pe undeva la vre-un job... Ca si in dK se cauta medici, atata doar ca trebuie sa cauti si sa trimiti CV...
dr LILI, dupa 2 ani de incercari, dupa ce am adus-o aici si apoi a trebuit sa plece iarasi in Romania, mama in sfarsit se opereaza la un medic foarte bun pe data de 29 martie adica peste cateva zile....acum cu bunul Dumnezeu inainte sper sa fie si rezultate bune pentru ca operatia este la coloana si la bazin..... (este prima data cand deschid acest subiect cu cineva)...... multa bafta in planul tau, sper din suflet sa-ti reuseasca, daca tu crezi ca aceasta este cea mai buna alegere! te pup si nu dispera caci asa cum iti spuneam si-n mesajul de ieri, intr-o buna zi Dumnezeu isi intoarce privirea si la tine si cu siguranta te va ajuta!
Nemultumiri, multumiri despre tara in care locuiti – poza de carmen spania, in Prieteni din occident ;) · 40.1KB
Carmen ,MAMA e cea mai sfinta dupa D-zeu si Domnul nostru Isus,merita tot efortul din lume Carmen ma bucur ca mai exista copii ca tine s-o ajute D-zeu si sa-i dea sanatate.Daca pot sa te ajut cu ceva ,medicamente sau orice ai nevoie te rog sa-mi spui.Mai , spui,ca e prima data cind vorbesti despre asta, parerea mea e ca ar trebui s-o faci mai des te ajuta.Eu sint un om cu sufletul in palma,spun ce simt si ce gindesc fara retineri.Nu am observat pe forum asa ceva ,nimeni nu vorbeste despre viata lui fie ea si fara probleme,nimeni nu spune cum a reusit acolo unde e daca ia fost greu ,usor etc.!!!!Poate sint multi ca mine pe care iar ajuta sa invete din experientele altora,.SA FIE VORBA DE SUPERFICIALITATE???Beatrice i-ti multumesc mult, se simte ca ai un suflet curat si bun numai mama i-mi vorbea ca tine mereu i-si facea griji pt. mine si avea 100 de solutii pt oricare problema.CARMEN sa fi tare, sufletul meu e cu tine,ma voi ruga pt. sanatatea mamei tale .SA DEA DUMNEZEU SA AUZIM NUMAI DE BINE!!!!!!
_______________________________________ dr. lili
P.S Mulitumesc mult pt ICONITA e minunata,de mult nu am vazut una asa frumoasa!!!!
Mie nu-mi place cand un om sufera si ca nu pot sa il ajut... Daca as fi avut o putere mare sa ii ajut pe toti acei care au nevoie, ce bine era... Mi-ar fi placut sa te stiu bine fara probleme... Este greu sa suferi pentru ca oamenii au conceptii invechite si vor sa schimbe lumea asa cum o percep ei, si de ce? Ca nu exista unul care sa vina sa le dea in cap? Vai de mine... eu sunt revoltata pe astfel de oameni care vor sa puna mana si pe sufletul omului... In cazul tau, sunteti prinsi la mijloc pentru ca traiti acolo...
Ai poze cu voi sa ne aratai si noua? De la nunta, de la orice activitate?
pupici la voi si sa azim de bine! Suntem aici sa te-ajutam oricand!