Se amesteca 3 galbenusuri bine de tot cu margarina sau unt, eu am taiat un cub se adauga zahar, zahar vaniliat, lamaie rasa, 1-2 linguri smantana, faina, praf de copt stins in otet sau lamaie si se amesteca bine si apoi albusurile batute spuma!... Se pune intr-o tava la cuptor unsa in prealabil cu unt si faina, sau ulei si se pune deasupra visnilie care au fost date prin faina!
Eu am folosit o tava de la chec!
Arata asa:
29.09.2006
13.6KB
Raceala
Capul rau te doare
si ai febra mare ?
Gatul e-nrosit
si n-ai prea dormit?
Ia o aspirina sau ampicilina,
bea si niste ceai,
caci tusea-ti alina,
daca-i guturai.
Cefalee? Oboseala ?...
Este o simpla ameteala ?
Te dor dintii si-un picior?
Iti trimit o asistenta,
ca sa-ti fie mai usor.
Va avea grija de tine,
sa-ti dea miere de albine,
cu ceai cald si aromat,
ca tu sa ramai in pat.
Sanatate iti doresc
si mereu eu ma gandesc,
sa te faci repede bine,
30.07.2006
32.9KB
Ingrediente:
8 cl suc de portocala
2 cl vodka
2 cl Cointreau
Preparare:
Turnati ingredientele intr-un pahar si amestecati.
Decorati cu o felie de lamaie.
26.07.2006
8.4KB
Si o poza, in caz ca nu stiti cine debiteaza cu atit umor si cinism, cele scrise mai sus......
30.07.2006
3KB
Beatrice:rusine: te rog poti sa imi pui si mie poza asta, asa cum o ai tu cu Alexutu...
24.07.2006
8.6KB
pe 27 aprilie se lanseaza acest film.... am vazut prezentarea.. este super tare!!!!!!!!
abia astept sa-l vad
24.07.2006
60.9KB
hi
27.05.2007
45.6KB
gata am 2 poze ,am sa mai pun mai noi
22.08.2006
17KB
Dafinul
~ Laurus nobilis ~
Arbust sau arbore de climat subtropical, este caracteristic bazinului mediteraneean, unde este intalnit atat in stare spontana cat si cultivat. Cununa din frunze de dafin este simbolul invingatorului, al gloriei si cinstei. Legenda spune ca zeul Apollo, dupa ce a omorat balaurul Python, s-a intors la Delfi ca invingator purtand o cununa din frunzele acestei plante.
Cuvantul bacalaureat provine din "bacalaureatus" = baca laurea, care inseamna mugur sau baca de laur, adica fructul de dafin.
Frunzele Dafinului sunt oval-eliptice, cu margine dreapta sau usor ondulata, au durata mare de viata (2-3 ani) si contin uleiuri eterice cu proprietati terapeutice si aromatizante.
Fructele sale, la maturitate negre, de forma unei masline, au si ele un continut mare de uleiuri etericesi substante grase.
Frunzele sunt foarte apreciate in calitate de condiment. Se prelucreaza prin uscare si se folosesc in arta culinara, in condimentarea si aromatizarea diverselor mancaruri (preparate cu sos marinat), cu adjuvant in industria conservelor de carne si peste, la fabricarea otetului si lichiorurilor, etc.
Se pot folosi atat frunzele dafinului salbatic cat si cele provenite de la arbustul de cultura.
11.08.2006
12.7KB
Get rid of network cables in yours apartment! Get wireless!
802.11b compliant, 64 or 128 bit secure encryption, for indoor use up to 100 meters.
Original package, software Cd-rom, instruction manual and USB cable adaptor.
New item price: 160,- DKK
Sale price: 100,- DKK
03.08.2006
4.8KB
Buna din nou dragelor....am sa va dau si eu id meu pe yahoo si msn , lady_lai8 @hotmail.com, ladylai8 @yahoo.com...in rest ce mai spuneti? eu sunt noua pe aici ,am aflat pe site de la Beatrice, de pe protvintl, acolo am mai intrat si hop. vad mesajul ei cu adresa piticilor :rotfl:...am tot studiat acest forum de doua are tot las mesaje si scriu, am intrat si pe chat dar ...aiurea, vorba lui Beatrice sunt numai copii care intra acolo de scriu numai aiureli asta eu cel putin nu iau in seama...va pup dragelor si mai scriti cate ceva vad ca mesajele is cam vechiute pe aici ...va pup dragelor si aveti grija de voi!
23.07.2006
4.7KB
buna fetelor
eu sunt din romania, bucuresti
sper sa-mi permiteti si mie sa mai intru pe aici
si strumful vlad stefan
08.03.2007
30.6KB
Sunt plante cu aspect agreabil fara egal in privinta adaptarii la conditiile de viata din apartament. Pot fi usor cultivate si, cu mici exceptii, infloresc in tot cursul anului.
Necesarul de lumina
Suporta lumina vie dar nu extrem de puternica. Vara pot fi plasate langa ferestre bine luminate, dar nu in soare direct, iarna insa expunerea la soare este chiar indicata. Tolereaza semiumbra insa fara sa infloreasca. Se dezvolta foarte bine in lumina fluorescenta (tuburi tip neon plasate la aproximativ 50 cm) caz in care infloresc continuu. Perioada de iluminare si intensitatea se stabilesc in functie de soi.
Umiditatea
Nu au nevoie de multa apa, pot supravietui unor perioade scurte de uscaciune, dar cresc si infloresc multumitor in aer umed. Udatul se va face numai dupa uscarea substratului pana la o adancime de 0,5-1 cm si cu atentie, la baza rozetei de frunze sau in farfurioara.
Suporta extremele de temperatura, dar cresc bine in general in incaperi incalzite (16-30°C).
Se vor folosi ghivece cu diametrul mic, preferabil din lut ars. La baza, deasupra orificiului de scurgere, va fi asezat un fragment ceramic pentru asigurarea unui drenaj bun. Apoi ghivecele vor fi plasate pe farfurioare sau in tavite cu nisip grosier sau pietris, usor umezit si incalzit.
Substratul de cultura utilizat, trebuie sa fie humos, nutritiv si permeabil. Se foloseste un amestec in parti egale de pamant de frunze, turba si nisip cu reactie usor acida, sau turba cu diverse adaosuri de complexe minerale.
Transplantarea se face anual, de obicei din februarie pana in august, uneori de doua ori pe an. Se poate administra un fertilizant bogat in fosfor pana cand plantele infloresc, apoi se trece la o formula obisnuita pentru plantele de interior.
Fertilizarea se face pentru corectarea cantitatii de hrana din sol; de obicei in perioada primavara-toamna, la aproximativ 2 saptamani. Sunt preferate ingrasamintele sub forma de solutie 0,1%, deoarece se absorb usor si sunt bine tolerate de plante.
Administrarea se va face numai dupa o buna udare a plantelor.
03.08.2006
8.1KB
...pestisorii colorati--atractia celor mici..
03.08.2006
24KB
un articol interesant:
"Este 8 Martie – este ziua femeii si prin urmare este si ziua ta. Este un moment in care poti sa te bucuri pentru darul primit cand te-ai nascut femeie.
Sunt atatea lucruri minunate care vin din simplul fapt ca esti femeie si pe care nimeni altcineva nu le-ar putea intelege si gusta.
Poti sa te bucuri intens de faptul ca esti frumoasa. Frumusetea in sine iti aduce multe avantaje, intrucat toti din jur se simt vrajiti si recunoscatori pentru simplul fapt ca se uita la tine. Frumusetea sub orice forma binedispune si creaza comfort psihic. Iar noi, ca suntem principalele sale forme de manifestare nu avem cum sa fim altfel decat in centrul atentiei.
Pentru noi s-au creat o multitudine de produse, care de care mai colorate si parfumate: avem creme speciale, rujuri, farduri de obraz. Putem sa ne facem mai intensa culoarea buzelor si mai adanca privirea. Putem sa petrecem ore intregi la cosmetica, unde fiecare particica a corpului este ingrijita si tratata cu toata grija pe care o merita.
Avem la dispozitie o multime de comedii romantice ca sa aratam celor din jur ca desi dragostea este un subiect extrem de important stim si sa nu suferim de seriozitate si grandoare. Si oricum, in cele din urma, femeile dau lectia pe care ele au inteles-o atat de bine: a trai este o arta.
Suntem capabile sa avem orgasme multiple. Placerea este mult mai intensa si prelunga decat a barbatilor. Stim cum sa facem fiecare clipa sa devina o explozie a simturilor, cum sa adaugam sexului ingredientul principal, sufletul, pentru a se transforma totul in lumina.
Femeile pot sa traiasca intens bucuria de a fi mame. Un lucru extraordinar care te transfigureaza cu totul si care se prelungeste la infinit dupa nastere. Ce este mai frumos decat sa urmaresti fiecare faza a evolutiei, decat sa vezi cum viata se dezvolta si cum o particica din tine incepe sa devina un propriu univers?
Este ziua noastra si trebuie sa o sarbatorim. Sa ne facem un mic cadou: mergem la coafor, ne cumparam ceva dragut, ne permitem sa mancam cutia aceea mare de inghetata, ne jucam cu copilul si il pupam de cate ori simtim nevoia, ne intalnim cu prietenele si ne complimentam una pe alta. :wink2: Si daca ziua aceasta perfecta se termina cu o cina romantica si mult sex, cu atat mai bine! "
27.07.2006
21.7KB
Buna ziua
Locuiesc in Bruxelles de 15 ani si recent mi s'a propus un job in Copenhaga in regim freelance (contractor/independent).
Imi puteti spune va rog care'i regimul de impozitare in Danemarca pentru cei cu astfel de statut ? Cate procente din salariul brut pe care'l voi factura eu clientului trebuie sa scad pentru impozit, asigurari sociale, medicale, etc... Ce buget ar trebui sa prevad pentru un apartament cu o camera (adica salon/sufragerie + camera de dormit + celelalte de rigoare). Cam la cat se ridica celelalte cheltuieli lunare curente (adica intretinere, electricitate, mancare, transport, telefon, internet...)
Merci tuturor si o zi faina
Ioan
10.05.2007
4.5KB
aici!
22.07.2006
26.6KB
Servus, Piticii!
Ce mai ziceti? Noi am avut un super week-end: ne-am adunat la casa nasilor nostri care stau la oa ora de noi, mai multi nebunatici care au tinut un chef de 2 zile si 2 nopti-era ziua sotului meu...printre picaturi neobosite ne-am si plimbarit putin prin frumosul oras ITHACA, orasul celebrei universitati Cornell. Aici am vizitat cascadele din centrul orasului si...campusul. O minunatie, nu alta, pe drum, la intoarcere, ne-am oprit la o degustare de vinuri la una din mini-podgoriile din jur, unde baietii nostri au apreciat vinoasele locale...acum cica ne revenim dupa...mancat mici, sarmalute, mamaliguta si baut bere Ursus gasita de prietenii nostri care au venit de la Chicago...am pus ceva poze din acest nebunesc de fain week-end!
Pupicei! :hi:
28.11.2006
56.3KB
si iar artificii..
24.07.2006
9KB
special pt Bea :D cuburile nu se vad da sunt acolo :D
04.04.2021
4.3KB
...si una de final!
28.11.2006
54.3KB
Skimmia japonica este un arbust cu frunzis persistent, decorativ prin fructe, originar din Japonia.
Climatul
Necesita spatii cu temperatura moderata (cea optima ar fi de 20°C), luminoase, dar fara insolatie puternica. Suporta bine si semiumbra. Desi rezista si la aerul uscat si mai poluat, in incaperile cu atmosfera foarte calda si uscata nu prea se simte bine, fiind necesare pulverizari dese ale frunzelor cu apa.
Udatul
Se uda cu moderatie. Excesul de apa in sol produce putrezirea radacinilor!
Solul
Substratul poate fi un pamant de flori obisnuit (amestec universal). In perioada de vara se poate fertiliza de 3-4 ori cu solutii nutritive. Se transplanteaza primavara, la interval de 2-3 ani, iar in fiecare primavara se inlocuieste pamantul de la suprafata cu unul proaspat.
Ingrijirea coroanei
Primavara se executa taieri de corectare a formei coroanei.
Inmultire
Se inmulteste prin butasi din lastari usor lemnificati, facuti la sfarsitul verii, sau prin seminte semanate toamna. Pentru polenizare si obtinere de fructe sunt necesare doua plante distincte, una cu flori femeiesti si alta cu flori barbatesti.
06.08.2006
20.4KB
Te rugam, chiar ... :rotfl:
Bea, ce faci domle ? Bucataresti sau umbli?
Va pupez
27.02.2020
7.9KB
moroieni
03.08.2006
47.5KB
Ingrediente
Foi de aluat
- 800g faina
- 80g zahar
- 50g drojdie
- 1 pahar smantana
- 250g unt
- 7 oua
Umplutura
- 700g rahat
- 700g gem de prune
- 250g nuca macinata
- 250g zahar
Mod de preparare
Aluatul rezultat se imparte in 4 foi. Pe prima foaie se pune rahat taiat in felii subtiri. Cele 7 albuse se bat spuma impreuna cu zaharul si se amesteca si cu nuca macinata. Cu aceasta se unge cea de-a doua foaie. A treia foaie se unge cu gem de prune. Se aseaza una peste alta cele 4 foi intr-o tava unsa bine cu ulei. Se lasa la copt la foc moderat timp de o ora. Cand prajitura este coapta se lasa sa se raceasca intr-o tava acoperita cu un prosop. Dupa aceasta se taie in romburi egale.
Pofta buna!
01.10.2006
6.7KB
sau si aici!
06.08.2006
15.1KB
Mihai Traistariu - marele castigator la Eurovision Romania 2006
Dupa o lupta stransa, dusa intre Mihai Traistariu cu piesa “Tornero� si Akcent cu Nico - "Jokero� , finala selectiei nationale a concursului Eurovision, desfasurata duminica seara in studiourile Televiziunii Nationale, a fost castigata de "Tornero". Aceasta va fi piesa care va reprezenta Romania in Grecia, la Atena, in 20 mai, cand va avea loc concursul international Eurovision 2006.
Aflat la a sasea participare la selectia nationala a Eurovisionului, Mihai Traistariu a castigat, pentru prima data, titlul de reprezentant al Romaniei pentru Eurovision International. "
10.08.2006
10.3KB
Valentine's Day pe mapamond
Thailanda. La un magazin de animale din Bangkok, pisicutele din imaginea de jos au format in somn o inima. De Ziua Indragostitilor, cuplurile thailandeze obisnuiesc sa-si ofere buchete de flori sau sa cumpere animale de companie.
03.08.2006
7.1KB
PIÑA COLADA
In mixerul electric vom pune:
- 3 cl de lichior crema de cocos;
- 7 cl de suc de ananas;
- 4 cl de rom alb;
- gheata frappe;
- o felie de ananas natural sau din compot;
- 2 cl de lapte;
- zahar (numai daca vi se pare necesar);
Se amesteca totul foarte bine (pana se macina ananasul).
cum sa decoram acest delicios cocktail
CUBA-LIBRE
Ingrediente:
-o parte rom alb sau negru (dupa preferinta);
-5 parti coca cola;
-O felie de lamaie.
Se servesc intr-un pahar plan cu gheata.
DAIQUIRI REBELDE
Intr-un mixer electric se pun:
-2 cl de suc de lamaie;
-3 cl de lichior de menta;
-1 lingurita de zahar;
-5 cl de rom alb (preferabil Havana 3 ani);
-Gheata frappe.
Se da mixerul la maxim. Se toarna compozitia intr-un pahar.
Se decoreaza cu frunze de menta sau cu lamaie.
DAIQUIRI FRAPPE
In mixerul electric se pun:
-o jumatate de lingurita de zahar;
-sucul de la o jumatate de lamaie;
-2 picaturi de marrasquino
(optional);
-5 cl de rom alb (preferabil Hava 3 ani);
-Multa gheata frappe.
Se amesteca foarte bine, se pune compozitia obtinuta intr-un pahar de cocktail. Se decoreaza dupa gustul fiecaruia.
DAIQUIRI PLATANO
Ingrediente:
-o jumatate de lingurita de zahar;
-2 cl de suc de lamaie;
-2 cl de rom alb;
-3 cl de lichior de banane;
-Gheata frappe.
Se amesteca ronul cu lichiorul pentru a-l dilua. Apoi se adauga totul in mixerul electric. Se amesteca bine si se serveste, de obicei, in cupa de sampanie.
DAIQUIRI NATURAL
In shaker se pun:
-sucul de la o jumatate de lamaie;
-o jumatate de lingurita de zahar;
-5 cl de rom alb;
-Gheata cubulete.
Se amesteca bine si se serveste strecurat. Se decoreaza cu lamaie.
CUBA BELLA
In shaker:
-2 cl de lichior de menta;
-1 cl de suc de lamaie;
-1 lingurita de zahar (il vom dizolva in sucul de lamaie);
-2-3 picaturi de granadina
-2-3 picaturi de marrasquino;
-5 cl de rom alb;
-Cubulete de gheata.
Totul in afara de granadina se amesteca bine in shaker .
Paharul se umple de gheata macinata si se varsa lent continutul din shaker peste aceasta. Se adauga usor granadina. Se orneaza si se adauga cateva picaturi de rom negru.
SAOCO
Intr-un pahar mare vom pune:
-6 cl de rom alb;
-12 cl de apa de cocos (se poate inlocui cu orice lichior de cocos);
-gheata cubulete.
Se amesteca foarte bine cu o lingurita.
Acest cocktail capata un aspect mai frumos daca il servim intr-un cocos natural.
MOJITO
Se prepara direct in pahar. Acesta este tip pahar de whisky, dar putin mai inalt. Vom incepe prin a pune o lingurita de zahar si sucul a jumatate de lamaie. Apoi se adauga 1-2 crengute de menta proaspata, pe care le vom zdrobi cu zdrobitorul de lemn, insa cu mare grija, fara sa rupem frunzele de menta. Se adauga apa minerala pana aproape de jumatatea paharului. Apoi 5 cl de rom alb (preferabil Havana 3 ani).
Se umple paharul cu gheata macinata.. se amesteca bines a se dizolve zaharul si se adauga 1-2 picaturi de angostura
Se decoreaza cu frunze de menta.
cocktailuri cu rom - fotos
26.07.2006
8.4KB
Lili, iti multumesc din suflet pentru cuvintele pe care mi le-ai spus, nici nu-ti poti imagina cat ma ajuta orice mic cuvant chiar si de la cineva care este departe si pe care nu cunosc..nu prea am timp acum de internet, am intrat acum o fuga sa vad ce mai faceti voi, fetele de pe forum pentru ca sunteti singurele mele prietene (cu exceptia unei fete, Ana, care e prietena mea de suflet de aici), chiar daca nu stim multe una despre alta, chiar daca intru pe forum la sectiunea divertisment si ma joc fazan cu fetele.. ai dreptate, nimeni nu vorbeste de viata lui personala si uneori chiar simti nevoia de a spune cuiva ce ti se intampla si te legi de orice cuvant ca de o mare alinare....
acum sunt cam speriata pentru ca ne-a sunat medicul mamei sa o cheme mai repede la operatie, adica marti..
Multumesc din suflet pentru ca ai citit mesajul meu si mai ales, pentru ca mi-ai raspuns!
Ma bucur ca ti-a placut icoana! Sa stii ca ma rog la Dumnezeu sa-ti ajute in fiecare seara!
Am o carticica sfanta, de la prietena mea, numita Viata si acatistul Sfantului Fanurie, iti pui o dorinta si citesti sectiunea ACATISTUL SFANTULUI MARE MUCENIC FANURIE timp de 9 zile in afara de duminica. inainte de a o citi se aprinde o lumanare pentru mama acestui sfant care a murit fara lumanare. zilnic se face cate o turta din faina cu apa si sare si se imparte la saraci, iar in a 10-a zi se face o placinta cu branza, preferata mamei sfantului.... daca aveti aceasta rugaciune va sfatuiesc sa faceti si voi asa si daca o cititi cu gand curat si credinta, dorinta se va implini!!
daca vreti aceasta rugaciune o gasiti aici:
P.S.pentru dr. lili :
ai niste copii minunati!!!!!!!!!!!!
ai pentru ce lupta in viata si merita orice efort si orice sacrificiu...
deasemenea, te rog, daca te pot ajuta cu ceva spune-mi!
despre orasul HERNING-DK nu stiu ce sa-ti spun ca nu sunt in cunostinta de cauza, insa ma voi interesa pe net ... poate fetele din dk au ceva informatii...si cu ocazia aceasta va rog pe toate piticutele din dk sa incercati sa o ajutati pe Lili cu informatii asa cum am vazut ca o ajutati de cand a intrat pe forum...
.....................inca mai exista oameni cu suflete mari......................
23.07.2006
3.6KB
Bromeliile sunt plante originale din America Centrala si de Sud.
In mediul lor natural se fixeaza pe ramurile arborilor, in scorburi, printre muschii si lichenii ce cresc pe scoarta aspra, sau cresc pe sol, sub coroana copacilor, printer nenumaratele plante caracteristice padurilor luxuriante, tropicale. Multe specii de bromelii sunt intalnite in regiuni muntoase, in rocarii sau in zone semi-aride,cu climat aspru, fiind adaptate sa reziste conditiilor vitrege de acolo. Datorita multitudinii de habitate in care pot fi intalnite bromeliile, aspectul si talia lor variaza mult.
Frunzele (de la cativa cm la peste 1 m) sunt dispuse in rozeta cu aspect de palnie in care se acumuleaza apa de ploaie. La baza frunzelor, pe dosul lor, exista solzi fini cu ajutorul carora absorb umezeala atmosferica. Pe marginea frunzelor multe bromelii prezinta dinti spinosi. Radacinile lor sunt slab dezvoltate.
Coloritul frunzelor este interesant; acestea pot avea diverse nuante de rosu, violet, verde-albastrui, cu striatii sau cu aspect marmorat.
In perioada de inflorire, din centrul rozetei de frunze porneste tulpina florala, care poarta numeroase flori mici grupate in ciorchini si protejate de frunze modificate (bractei), divers colorate. Bromeliile care au tija florala scurta, isi coloreaza in perioada de inflorire centrul rozetei pentru a atrage insectele polenizatoare.
Bromeliile sunt cunoscute ca plante cu flori de lunga durata (pana la cateva luni). Adevaratele flori sunt de dimensiuni mici si au viata scurta, insa bracteile, tipator colorate, cu aspect ciudat uneori de cactus, se mentin mult timp.
Dupa inflorire si fructificare, planta moare, locul ei fiind luat de lastarii laterali care cresc la baza ei.
Unele bromelii sunt apreciate pentru frunzisul frumos, iar altele pentru florile interesante. Cateva dintre ele beneficiaza de ambele elemente decorative. Aproape toate florariile le comercializeaza si din acest motiv trebuie sa cunoasteti cateva secrete privind ingrijirea acestor plante.
Bromeliile sunt in general exigente in privinta temperaturii. Cresc bine in incaperi cu temperaturi cuprinse intre 20 - 28º C, cu minimum 16º C iarna, atat in aer cat si in substrat. Sunt sensibile la uscaciunea aerului. Se uda des prin pulverizare si in palnia frunzelor. Substratul nu trebuie mentinut umed in exces. Sera se umbreste bine vara pentru ca plantele se tem de insolatiea puternica. Suporta bine perioadele din an cu putina lumina. Bromeliile cu frunze cenusii, tari si cu tepi, sunt mai sensibile la soare. Cele verzi lucioase si fara tepi trebuie neaparat umbrite vara. Nu necesita un volum mare de pamant, dar acesta trebuie sa fie fibros, usor acid, format din turba, pamant de frunze, ace de brad si muschi sphagnum. Despartirea puilor de planta mama se face la 6-9 luni de le inflorire, spre sfarsitul verii.
Neoregelia
Frunzele sunt pieloase, late, cu tepi. In momentul infloririi, centrul rozetei se inroseste. Florile sunt mici, violet-pal, grupate in forma unei pernite in palnia frunzelor.
Ananasul
Este cunoscut mai mult ca planta alimentara, prin fructele sale. Frunzele sunt tepoase, verde inchis roscat, lungi, arcuite. Formele variate au frunzis ornamental, dungat cu roz si galben.
Planta fructifica daca are 3-4 ani si e tinuta la caldura. Florile sunt grupate sub forma unui spic dens, globulos pe o tija lunga, ce pleaca din centrul rozetei de frunze si formeaza fructul atat de apreciat, care este de fapt format din mai multe fructe mici. Daca fructul este copt se poate obtine o noua planta din "motul" de frunze din varful fructului. Se detaseaza varful fructului si se poate pune la inradacinat.
Aechmea Fasciata
Este specia cea mai cultivata. Are frunze verzi-cenusii, arcuite, zebrate usor cu argintiu, cu dinti fini pe margine. Inflorescenta e foarte mare, de forma triunghiulara. Florile albastre, mici sunt protejate de bractei roz. Inflorirea se produce vara, iar bractiile dureaza pana spre iarna.
Un hibrid provenit din aceasta specie, Aechmea Fascini, are frunze mai mari, dispuse in rozeta stransa si produce o inflorescenta roz cu flori albastru pal, in forma de piramida.
Vriesea
Are frunze gratioase, usor curbate, verzi. Produce o inflorescenta lunga (30-40 cm), plata, dreapta in forma de sabie, formata din bractei rosu stralucitor la subsoara carora se gasesc florile galben vin.
NOREGLIA in poza!
24.07.2006
10.2KB
Miha, la multi ani pentru ANDREAS-FLORIN.. de duminica floriilor!!!!
mai avem vreo floare pe aici????? la multi ani tuturor!!
11.08.2006
44.7KB
Bine v-am gasit shi noi.Pupicei:hi:
:hi:
11.08.2006
11.8KB
Orhideea, considerata aristocrata regnului vegetal ramane, inca, o floare de mare lux, suscitand intotdeauna curiozitate si admiratie, desi astazi este destul de frecvent intalnita in culturile de sera.
Apartine familiei Orchidaceae, cea mai mare familie a regnului vegetal, care cuprinde aproximativ 750 genuri, 25.000 - 30.000 de specii si zeci de mii de cultivaruri. Botanistii apreciaza ca inca mai apar specii noi, ca urmare a incrucisarilor care au loc in habitatul natural sau in laborator. Arealul foarte larg de raspandire demonstreaza capacitatea de adaptare a indivizilor apartinand acestei familii, explicabila prin marea diversitate a speciilor. Zonele in care cresc aceste plante influenteaza modul lor de viata. In acest sens, se disting:
• Orhidee terestre - specifice zonelor temperate si reci. Ele au tuberculi si rizomi si cresc in fanete, paduri, zone montane. Radacinile plantei sunt normale si se dezvolta pe pamant.
• Orhidee epifide - se fixeaza in scorburile copacilor din padurile tropicale pe care ii escaladeaza pentru a ajunge la lumina. Majoritatea au radacini aeriene pentru a se agata si a se putea hrani si aproviziona cu apa.
• Orhidee lithofite - cresc pe terenuri pietroase si in soluri foarte sarace.
Frunzele orhideelor sunt, de obicei, pieloase, intregi, ovale sau lanceolate, persistente si lipsite de petiol (codita). Multe orhidee au tulpini lungi; o parte dintre specii sunt caracterizate de prezenta pseudobulbilor (ingrosare a partii bazale a lastarilor ce aminteste de prezenta bulbilor adevarati), cu rol atat in depozitarea substantelor de rezerva, cat si in cresterea in continuare a plantei.
Florile orhideelor prezinta o diversitate inegalabila a formelor, culorilor si marimilor. Dimensiunile lor pot varia intre cativa milimetri si 40-50 cm in faza de deschidere completa. In functie de specie, florile se formeaza solitar sau sunt grupate mai multe in inflorescente ce pot cuprinde pana la 200 de flori. Aceste inflorescente care pot ajunge pana la 2 metri sunt verticale sau pendente (pletoase). Din cauza pozitiei orientate in jos a inflorescentei, unele orhidee nu pot fi cultivate decat in cosuri suspendate.
Alcatuirea florii de orhidee este interesanta si deosebita fata de alte specii. Caracteristica ei este forma uneia dintre petale numita labelum . Aceasta este piesa florala de o infinita variabilitate si complexitate. Marimea si culoarea ei sunt deosebite, dar mai ales forma florii de obicei este nastrusnica (tunel, tobogan, pista de aterizare, luntre, diverse insecte, etc.).
Labelumul joaca un rol atractiv major pentru insecte. De asemenea, forma sa ghideaza insectele spre anumite miscari care permit preluarea polenului ce urmeaza sa fie depus pe stigmatul altei flori. In acest scop, labelumul este prevazut cu tot felul de apendici, creste, tuberozitati, pinteni nectariferi, glande odorifere, etc.
Fructul orhideelor este o capsula care contine numeroase seminte. Batonul de vanilie este fructul uscat al orhideei Vanilla planifolia , o orhidee cu tulpini lungi, carnoase (cativa metri lungime) si frunze ovale, carnoase, cerate. Florile ei au 3-5 cm diametru si sunt alb-verzui, cu miros slab vanilat. Fructul contine, in schimb, o cantitate mare de vanilina, compus aromat cu importanta alimentara.
04.08.2006
16.3KB
..........................SILICOANE PENTRU BARBATI........................
Pentru a se încadra cât mai uşor în standardele de frumuseţe la modă, şi bărbaţii apelează din ce în ce mai des la chirurgia estetică. Una dintre cele mai comune proceduri cerute este lipoabsorbţia pentru eliminarea excesului de grăsime şi apoi lifting-ul pentru un „tonusâ€Â? de invidiat. O altă metodă este mărirea circumferinţei pieptului cu ajutorul siliconului sau implantului salin, fără să mai fie nevoie să transpiri în sală. Amatori de astfel de implanturi au apărut şi la noi, chirurgii esteticieni efectuând deja câteva astfel de intervenţii. Amploarea fenomenului este, însă, mult mai mare în Statele Unite ale Americii. Medicii de peste ocean se confruntă cu tot mai multe cereri din partea bărbaţilor care vor un piept perfect. Chirurgii plastici au stabilit deja cum trebuie să fie pectoralii invidiaţi pe plajă. Este ceva asemănător cu cel al lui Brad Bitt, în filmul „Fight Clubâ€Â?.
Numai că, după un astfel de implant în pectorali, medicii interzic vizitele la sala de forţă pentru evitarea eventualelor accidente.
Bărbaţii mai sunt interesaţi şi de reducerea dimensiunilor sânilor. Sânii mari la bărbaţi poartă denumirea ştiinţifică de ginecomastie. Ţesutul gras de pe sâni se măreşte în general la bărbaţii supraponderali. ÃŽn aceste cazuri, ficatul poate începe să producă estrogen în exces, iar ţesutul de la sâni se dezvoltă prea mult. O astfel de tulburare hormonală poate apărea şi în cazul celor care fac abuz de steroizi, susţin specialiştii.
Bărbaţii care au apelat la o intervenţie chirurgicală pentru micşorarea dimensiunii sânilor şi-au îmbunătăţit încrederea în sine. Alţii au scăpat prin operaţie şi de depresia dată de aspectul fizic.
Printre cele mai solicitate intervenţii estetice la bărbaţi, pe lângă modelarea pectoralilor, se numără: rinoplastia (redimensionarea nasului), lipoabsorbţia, transplantul de păr şi chirurgia pleoapelor. (L.S.)
03.08.2006
9.6KB
Ingrediente:
1/2 kilogram spaghete
3 linguri ulei de masline
3 oua batute
1/2 cana de parmezan
1 cana de sunca slaba taiata felii
1 cana de ciuperci taiate
sare si piper dupa gust
Preparare:
Fierbe spaghetele si scurge-le bine de apa. Caleste in ulei ciupercile si sunca si amesteca toate ingredientele. Adauga parmezanul, piperul si ouale. Se lasa 10 minute in cuptorul incins, apoi se serveste.
25.07.2006
9KB
Mie mai nou mi-a cumparat sotul o trusa spaciala de manichiura, pedichiura... Super misto: uitati aici:
22.07.2006
13.3KB
Originar din America tropicala si sudul Africii, Synadenium sau arborele de cauciuc este inalt de 7-10 m si se incadreaza in categoria plantelor suculente. Apartine grupului euforbiilor si contine in corp o seva laptoasa (latex), bogata in particule de cauciuc.
Este cultivat ca planta ornamentala de ghiveci, fiind foarte decorativ prin frunzele sale carnoase in forma de spatula, la unele varietati colorate in nuante de grena, si prin ramurile flexibile, pletoase, arcuite.
Climatul
Este foarte potrivit pentru spatii cu lumina multa (birouri, camere de locuit, etc.) si nu e pretentios. Vara se poate tine in aer liber, dar se fereste de insolatie puternica. Suporta si semiumbra, dar se degarniseste de frunze daca nu are lumina suficienta. Iarna se tine in spatii racoroase (sub 14º C) si se uda mai rar.
Solul trebuie sa fie aerisit, permeabil, usor nisipos. Se poate folosi orice pamant de flori bine drenat. Primavara, la interval de 2-4 ani, se transplanteaza. Prefera vasele ceramice sau de lemn, care lasa solul sa se aeriseasca.
Nu suporta excesul de apa in sol si aerul foarte uscat si cald!
Tunderea si inmultirea prin butasi
Suporta tunderea, in urma taierilor ramificand bogat. De obicei, se tunde primavara pentru corectarea formei coroanei si indepartarea ramurilor uscate.
Din lastarii rezultati se pot confectiona butasi care se pun la inradacinat in sticle cu apa, dupa ce au fost inainte tinuti putin in apa calda pentru scurgerea excesului de latex. Butasii, fragmente de 10-20 cm, se pot pune la inradacinat si intr-un substrat nisipos mentinut usor umed, in locuri cu lumina multa si temperatura moderata.
26.07.2006
7.9KB
Buna,fetelor !Eu sunt noua pe aici dar vin cu rugamintea sa ma indrumati si pe mine intro problema.Am un expresor Philips si nu gasesc la noi in Galati cafea Senseo.Stiti cam pe unde as putea cauta ? La ce supermarket-uri ati vazut ?
Va pup si astept cu nerabdare raspunsurile voastre :hi:
03.09.2007
11.7KB
BRONX
Ingrediente:
-20 cl gin;
-10 cl martÃÂÂni rosu;
-20 cl martÃÂÂni dry;
-10 cl suc de portocale.
Se pun toate ingredientele si cateva cuburi de gheata intr-un shaker. Se amesteca si se serveste rece. Se poate decora cu o bucata de portocala.
TOM COLLINS
Ingrediente:
-4 cl de gin;
-1-2 lingurite de zahar lichid;
-1 cl suc de lamaie;
-Sifon (apa minerala)
Se pun ginul, zaharul si sucul de lamaie intr-un pahar inalt plan de gheata. Se amesteca putin si se umple paharul cu apa minerala. Se poate decora cu o felie de lamaie.
PINK GIN
Ingrediente:
-4 cl de gin;
-2 picaturi de Angostura.
Se pune Angostura intr-o cupa foarte rece si se adauga ginul. Se pune un cubulet de gheata.
GIN FIZZ
Ingrediente:
-5 cl gin dry;
-3 cl suc de lamaie;
-1 cl zahar lichid;
-Apa minerala.
Se pune gheata macinata pana la jumatatea shakerului, se adauga primele 3 ingrediente si se agita bine. Se servesc intr-un pahar inalt (cu tot cu gheata)si se adauga apa minerala pana se umple paharul.
MARTINI DRY
Ingrediente:
-5 cl de gin;
-1 cl de martÃÂÂni sec;
-o maslina cu sambure.
Se amesteca bine ginul cu martÃÂÂni intr-un pahar de amestec si se serveste intr-o cupa in forma de Y. se decoreaza cu maslina.
GIN TONIC
Ingrediente:
-o parte gin;
-6-7 parti apa tonica (dupa gust).
Se serveste cu cuburi de gheata si o felie de lamaie in pahar inlt in forma de tub.
DIABLO VERDE
Ingrediente:
-4 cl de gin;
-1 cl suc de lima;
-1 cl crema de menta;
-1 cl de smantana dulce;
-apa minerala;
Toate ingredientele in afara de apa se amesteca intr-un mixer electric. Se adauga apa minerala si se amesteca putin cu o lingurita.. Se poate decora cu feliute de pepene galben.
BLUE EYES
Ingrediente:
-3 cl de gin;
-2 cl de martÃÂÂni alb;
-1 cl de curacao albastru;
-Apa tonica.
Se amesteca primele 3 ingrediente intr-un shaker cu gheata. Se pun intr-o cupa cu multa gheata macinata si se adauga apa tonica. Se poate decora cu ornamente de plastic, umbrelute, sau orice vi se pare potrivit culorii cocktailului si formei paharului.
FIZZ DE BATIDA
Ingrediente:
-4 cl de gin;
-3 cl de suc de lamaie;
-4 cl de lichior de cocos;
-1 cl de zahar lichid;
-4 cl de smantana;
-5 cl apa minerala.
Se pun toate ingredientele si putina gheata macinata intr-un mixer electric. Se amesteca bine pana se obtine o spuma alba. Se serveste in pahare inalte. Se poate decora cu felii de kiwi si capsuni.
BIJOU
Ingrediente:
-3 cl de gin;
-2 cl de martÃÂÂni sec;
-1 cl de lichior Chartreuse verde;
Se amesteca toate ingredientele intr-un pahar pentru amestec cu gheata. Se strecoara si se pune continutul intr-un pahar.
De obicei in pahar se adauga o mini ceapa pentru decorare, dar aceasta se poate inlocui cu orice altceva.
GIBSON
Ingrediente:
-9 parti de gin;
-1 parte de martÃÂÂn alb sec.
Se agita intr-un shaker cu 2 cuburi de gheata. Se pune lichidul intr-o cupa in forma de Y, fara gheata. Se decoareaza cu mini ceapa.
FLORIDA EGG-NOG
Ingrediente:
-o jumatate de cupa de gin;
-un galbenus de ou;
-o lingurita de zahar;
-un pahar de lapte rece;
-coaja de lamaie rasa.
Se amesteca toate ingredientele in mixer electric si se serveste in pahar de whisky. Se decoreaza cu coaja de lamaie rasa si un baton de scortisoara.
ORANGE BLOSSOM
Ingrediente:
-½ gin;
-½ suc de portocale natural;
Se agita totul in shaker cu 3 cuburi de gheata. Se serveste in cupa fara gheata si pe deasupra se pun 2 picaturi de Angostura. Se decoreaza cu portocala.
GIN FLIP
Ingrediente:
-2/3 gin;
-1/3 lichior crema de cacao;
-Un galbenus de ou;
-O lingurita de zahar.
Se pune totul in shaker cu 2 cuburi de gheata. Se agita foarte bine. Se pune in pahar fara gheata. Deasupra se pulverizeaza putina scortisoara.
DRAGOBETE
Ingrediente:
-50 g gin;
-un albus de ou;
-½ lingura suc de lamaie;
-½ lingura suc de zmeura;
Se amesteca bine ingredientele cu cuburi de gheata. Se poate decora cu zmeura si o umbreluta.
Aici puteti vedea pozele acestor cocktailuri: